Блог

Протестуйте безкоштовно Notion AI, тепер він у відкритому доступі

23/2/23

Згідно з повідомленням компанії, тепер ми можемо випробувати функції штучного інтелекту в додатку для створення нотаток — Notion.

Notion AI — допомагає писати й уточнювати текст, узагальнювати ключові моменти в наявних нотатках та створювати списки завдань.

Notion почав тестувати свою пропозицію штучного інтелекту в листопаді, але тепер вона доступна для всіх, хто має обліковий запис, та не потребує списку очікування.

Незважаючи на те, що штучний інтелект, інтегрований у програму, може писати статті з усього тексту (я попросив його написати допис у блозі про Notion AI, і він виплюнув одне речення слів.

Як використовувати Notion AI

Спосіб, у який Notion інтегрував можливості AI у платформу, відносно простий: вони додали командний рядок AI.

Вам надається набір параметрів, застосовних до тексту над командою:

  • Резюме призначене для використання під текстом для написання резюме на абзац.
  • Знайдіть дії для автоматичного створення набору завдань із тексту, який здається дією, наприклад «Організувати зустріч…».
  • Перекладач відкриває список із 14 доступних мов для перекладу.
  • Пояснити створює коротке пояснення тексту вище, яке важко відрізнити від «резюмувати».

Під цими параметрами є інші, які також застосовуються до всього тексту над командою:

  • Покращення письма: заміна Grammarly?
  • Виправлення орфографії та граматики: те саме, що й вище.
  • Зробити довшим: написання довшої версії тексту, не обов’язково з додатковою інформацією.
  • Зробити коротше: ще один варіант підсумовування.
  • Використовуйте простішу мову (очевидно).

Чи є ці команди найкориснішими, ще невідомо; вони виглядають прийнятними та використовують те, що може надати система ШІ.

Зазвичай перші команди використовуються найчастіше, тому що хороший дизайн змушує користувача працювати якомога менше.

Можливості Notion AI

Я запитав Notion AI, які його нові можливості. Це його відповідь:

Notion AI є новим доповненням до існуючих функціональних можливостей Notion, що забезпечує користувачам більш ефективний спосіб створення вмісту, заощаджуючи час і зусилля.
Notion AI має здатність генерувати контент на основі введення користувача, допомагаючи їм швидко та легко створювати контент.
Він також може пропонувати відповідний вміст і надавати допомогу в редагуванні існуючого вмісту.
Notion AI може допомогти користувачам ефективніше організувати свій контент, автоматично створюючи структуру на основі введення користувача.
Штучний інтелект Notion може відстежувати прогрес користувачів у їхньому вмісті та може надавати корисну інформацію та рекомендації.

Початок нової сторінки

Коли ви починаєте нову сторінку, ви матимете можливість Start writing with AI...

Після чого Notion AI почне писати безпосередньо на вашій сторінці, ви можете натиснути Try again або Stop під час запису.

Після завершення ви можете додати додаткову підказку або натиснути Done, Continue writing, Make longer, Close, Try again — та штучний інтелект створить новий результат.

Створення нового тексту

Існує кілька типів контенту, який можна легко створити за допомогою ШІ. Введіть підказку, і штучний інтелект зможе миттєво запустити вашу першу чернетку. Виберіть опцію, заповніть запит і натисніть Enter.

Функція «Продовжуй писати» (Continue writing)

Після я попросив розширити текст і Notion AI видав текст на 1388 символів, всього слів: 198). Лише деякі формулювання були з неточностями, компанія представляє це більше як «партнер по думках».

У своєму оголошенні компанія каже, що однією з функцій, якою найчастіше користуються альфа-тестери, є прохання покращити текст, який вони написали.

Наприклад, ви можете виділити текст та попросити Notion переписати його іншим тоном, використати простішу мову або просто викреслити чи скоротити речення.

Для тестів я обрав статтю: Безкоштовний трафік з пошуку або SEO просування сайтів з ChatGPT

Функція «Зроби довше» (Make Longer)

Ця функція дає можливість розширити інформацію на задану тему, не обов'язково з додаванням інформації із зовнішніх джерел. Бльше схоже на міркування на тему.

Функція «Змінити тон» (Change tone)

Моя улюблена функція для того, щоб спростити наукову мову на людську. Зрозумілі формулювання та правильна верстка тексту підвищує показник дочитування та якість сприйняття тексту читачем.

Експертна інформація > Зміна тону на дружню мову > Правильна верстка тексту = Рецепт крутої статті в будь-якій темі.

Чи є доступ до актуальної інформації?

Подібно до ChatGPT (на відміну від пошуку Bing, продукту компанії Microsoft), штучний інтелект Notion насправді не має поняття про останні події у світі.

За словами прес-секретаря Notion Беккі Соснова, компанія «працює з багатьма партнерами, включаючи OpenAI, Anthropic тощо», щоб забезпечити цю функцію AI, і з часом «тестує все більше».

Як Notion AI використовує мої дані?

Notion AI отримує доступ лише до вмісту сторінки, на якій ви його використовуєте. Ваші дані зашифровані та конфіденційні згідно з стандартними методами захисту даних. Notion AI Writing Suite не використовуватиме ваші дані для навчання моделей.

Ви можете спробувати Notion AI безкоштовно

Наразі ця функція безкоштовна, можете зареєструватися за посиланням, кожен користувач робочої області отримує 20 безкоштовних відповідей AI.

Згідно з Notion, ця рекламна акція завершиться 5 квітня 2023 року.

Після цього (або після того, як ви використаєте свої 20 відповідей), вона коштуватиме $8 на місяць за учасника (при щорічній платі), або $10 на місяць (при щомісячний платі). Після переходу на платний трафи ви отримаєте необмежений доступ до функцій Notion AI.

Деякий час ви можете спробувати Notion AI безкоштовно, але згодом вам доведеться заплатити.

Усі статті