Блог

Безкоштовний трафік з пошуку або SEO просування сайтів з ChatGPT

21/2/23

З ChatGPT можна генерувати 1 статтю для SEO за 30 хвилин, з включеністю всіх ключових слів. 

Тобто за день без стресу можна робити по 2 статті. З урахуванням складності теми я вибрав для себе розміщення 1 статті на день, але намагаюся проводити більш глибоке дослідження, щоб робити корисний та унікальний контент для моїх читачів.

Мій експеримент із цим блогом показав великий приріст відвідувань, щодня трафік зростає, я планую вивести його на 1 000 відвідувань на день, в найближчому майбутньому це економія на Google Ads приблизно 15 000 - 20 000 грн / день (до $500 на день, $15 000 на місяць), 

Якщо вам набридло запитувати ChatGPT про теми для постів у Instagram або рецепти тортів, то приходьте на повний курс з використання штучного інтелекту — DIGITAL AI, я покажу всі секрети використання його на практиці.

Як ChatGPT може допомогти створити контент для SEO?

Написання дописів у блозі за допомогою ChatGPT

ChatGPT може писати цілі статті в блозі за кілька хвилин. Нещодавно Google знову написали про те, що немає «заборони» на вміст, створений штучним інтелектом, у результатах пошук. 

Це говорить нам про те, що якщо ви все ще не розібралися, як працює SEO, то ви втрачаєте свої гроші вже 1.5 місяця, поки всі вивчають функціонал ChatGPT.

Але позитивна новина в тому, що 99% користувачів використовують його для «побутових запитів», тому у вас ще є шанс встигнути опанувати методику генерації контенту для зростання відвідуваності свого сайту в будь-якому напрямку.

ChatGPT виконує кілька функцій для SEO

Ці функції можуть допомогти вам у створенні контенту орієнтованому на оптимізацію під SEO, наприклад:

  • Написання цілих дописів у блозі, статей та цільових сторінок
  • Створення досліджень, які можна використовувати в контенті
  • Дослідження ключових слів або кластеризація вмісту
  • Створення вбудованих елементів та покращень у вашому вмісті

Покращити зміст чи перевірити на помилки

Граматичні та орфографічні помилки шкодять зручності використання та негативно впливають на бренд. ChatGPT не тільки допоможе перевірити граматику та орфографію, він може розширити зміст статтю, підсумовувати її, додавати маркери та навіть запропонувати підзаголовки.

Створення підрозділів та метаописів

ChatGPT для SEO можете зробити кілька речей, щоб зробити вміст кориснішим:

  • Конкретні підказки: Дай підказки щодо кута, під яким має працювати інструмент.
  • Навчальні дані : Вивчи абзац із твору (якого ви хочете наслідувати, щоб покращити стиль написання)
  • Обмеження обсягу : Ви можете обмежити кількість символів, які бажаєте отримати.

Замість того, щоб просити ChatGPT збігти й написати цілу статтю, ми можемо дати йому абзац із наших попередніх статей, а потім попросити його написати щось, щоб створити придатний абзац.

Додаткові речі, які ви можете виконати:

  • Описи продукту: Ви подаєте основну інформацію про продукт та отримуєте короткий опис для вашого інтернет-магазину (пам’ятайте, що він не може сканувати інтернет).
  • Резюме вмісту або джерела: Ви можете коротко опублікувати (та посилатися на) публікацію в блозі, наукову статтю тощо, та отримати резюме зі змісту матеріалу.
  • Джерела та ресурси: Ви можете попросити ШІ створити список книг, які сподобаються вашим читачам.

Створення контурів публікацій блогу

Тепер ми, можливо, наближаємося до відносно безпечної функції, яка більше нагадує помічника з написання, ніж автора цілих статей.

Якщо ви створюєте вміст, орієнтований на SEO, не використовуйте сервіси для генерації тексту та синонімайзери, для рерайту цього буде мало, повірте мені. Зосередьтеся саме на оптимізації статті для рейтингу в пошуку.

ChatGPT створить схему, яка може дати вам кілька хороших ідей та дати поштовх вашим чернеткам статей.

Після чого ви можете доповнити інформацією з іншого згенерованого ChatGPT тексту або резюме з десятка статей, щоб отримати повну відповідь на тему.

Переписування та редагування контенту

ChatGPT допускає деякі неточності та може не замінити ретельних редакторів найближчим часом, але цей інструмент може допомогти очистити певні елементи у вашій статті.

Скорочення абзаців

Якщо ви хочете дотримуватися коротких абзаців та редагувати вміст, щоб його було легше сканувати очіма, ви можете попросити ChatGPT розбити абзаци для вас.

Додавання підзаголовків до статті

Щоб ще більше покращити сканування вашої статті, ви також можете попросити ChatGPT створювати підзаголовки для вашого вмісту. Ви повинні бути дуже конкретними у своїх підказках, інакше ви отримаєте лише структуру тексту.

Згенерувати код схеми

Розмітка Schema.org допомагає Google зрозуміти веб-сторінку. Це також полегшує розширені фрагменти в звичайних результатах пошуку. Генераторів схем не бракує, але ChatGPT є одним із найкращих, оскільки економить час. Просто скопіюйте та вставте свій вміст в інструмент та попросіть код схеми.

Звучить добре, правда?

Зворотний бік полягає в тому, що хоча ChatGPT може бути неймовірно корисним у сценаріях створення вмісту для SEO.

Більшість маркетологів та підприємців використовують його для генерації загальної інформації, що призводить до того, що вони погралися з функціями, сказали прикольно, але не має реальної користі. 

Так ось вам вона, я порахував скільки заощаджую зараз — це вражаючий результат.

Хочете розібратися докладніше, записуйтесь на навчання, я розкладу тему по поличках.

Усі статті