Блог

Штучний інтелект у конструкторі сайтів Webflow

17/5/23

Webflow має на меті надати можливість кожному створювати веб-сайти незалежно від наявності програмувальних навичок, а зараз ще й з допомогою штучного інтелекту.

Сьогодні майже кожна технологічна розмова стосується штучного інтелекту. Зокрема, протягом останніх кількох місяців інструменти, такі як ChatGPT, привертають увагу до ролі штучного інтелекту в різних галузях.

Продукти з штучним інтелектом розвиваються швидше, ніж будь-яке інше програмне забезпечення, що було розроблено в історії комп'ютерів.

Деякі люди реагують на це з захопленням і енергією, а інші - зі страхом та обережністю.

Проте, чим більше ми досліджуємо можливості штучного інтелекту на користь людства, тим більше стає очевидним, що він може кардинально і позитивно покращити багато сфер, включаючи дизайн та розробку.

Перше враження про появу нейромереж

Завдяки стрімкому зростанню, ШІ починає сильно впливати на наше життя. Наприклад, ШІ може створювати жарти або фантастичні образи в розважальних цілях.

У практичному плані, ШІ може генерувати ідеї, складати списки та навіть допомагати з творчим занепадом. Також є категорія «вау» — це речі, які неочікувані і здатні забрати ваше подих. Наприклад, це може бути складна концепція, співпраця з творчим колегою, розробка або перегляд коду — і все це з використанням природної мови, схожої на людську мову.

Але навіть ці приклади лише наближають нас до повної картини впливу ШІ на наше життя.

Штучний інтелект для веб-дизайну та розробки сайтів

Наприклад, візьмемо можливості ChatGPT для веб-сайтів. Якщо ви попросите його вирівняти заголовок у розділі, він поверне вам код HTML і CSS, який допоможе вирівняти заголовок, пояснюючи при цьому, як це працює.

Також можна попросити ChatGPT створити інтерфейс, схожий на інтерфейс Google. Він може надати вам код, який буде більш схожий на користувацький інтерфейс пошукової системи.

Ви можете піти ще далі, створивши складні підказки для 3D взаємодії на JavaScript. Раніше подібні збірки вимагали глибоких знань основ веб-розробки, спеціальних бібліотек або складного інструментарію. А тепер все це раптово опинилося під рукою у будь-кого, хто може описати те, що він хоче, словами.

Але є одна головна проблема. Що робити зі згенерованим кодом? Як внести специфічні зміни? Як масштабувати результат до повноцінного веб-сайту? Вам все одно потрібно взяти цей код, щоб створювати потужні веб-сайти.

Отже, головне питання: «Як технології зі штучним інтелектом допомагають дизайнерам та розробникам?».

Інвестиції в штучний інтелект у Webflow

У Webflow вірять, що поєднання технологій штучного інтелекту з візуальною розробкою має великий потенціал.

Контент, створений за допомогою ШІ, буде настільки хорошим, наскільки хорошим є середовище розробки та людина, яка організовує процес. Якщо штучний інтелект використовуватимуть у всіх програмних засобах, ігрове поле буде рівним.

Інструменти, які дозволять глибоко налаштовувати, маніпулювати і використовувати те, що генерує штучний інтелект, матимуть найбільший вплив, і саме на цьому працює Webflow.

Нижче короткий огляд кількох ключових напрямків роботи, над якими Webflow працює.

Штучний інтелект для навчання візуальній розробці

Webflow є потужною платформою для візуальної розробки, але вивчення та використання її можливостей може займати багато часу та енергії. Щоб допомогти вам, ви можете скористатися безліччю ресурсів, що доступні в Інтернеті, таких як університет Webflow, довідкові статті та відео на YouTube. Проте, часто вам доводиться виходити з конструктора сайтів і втрачати контекст.

Що, якби всі знання, які допоможуть вам створювати у Webflow, були доступні безпосередньо через підказки в конструкторі?

Webflow працює над новими можливостями штучного інтелекту в конструкторі веб-потоків, які негайно запропонують вам персоналізовану допомогу, коли вона вам знадобиться.

Незабаром ви зможете скористатися можливостями університету Webflow та інших навчальних матеріалів, просто звернувшись за допомогою, щоб отримати пораду та підтримку з відповідями, що відповідають вашим конкретним потребам.

Створюйте сайти в 10 разів швидше з другим пілотом (штучним інтелектом)

Чи не було б чудово втілювати свої ідеї в життя ще швидше? А що, якби ви могли використовувати потужний штучний інтелект безпосередньо в Webflow, не перериваючи процесу проектування та розробки?

Завдяки цим можливостям ви зможете робити такі речі, як:

  • Легко створюйте, змінюйте або підсумовуйте статичний контент та вміст CMS за допомогою простих підказок
  • Автоматично створюйте оптимальні SEO-параметри на основі фактичного вмісту сторінки
  • Автоматично створюйте теги alt для поліпшення доступності зображень
  • Створюйте нові унікальні зображення на панелі «Ресурси» на основі текстових підказок
  • Створюйте код в редакторі кастомного коду на основі підказки
  • Швидко перекладайте контент на різні мови

Webflow працює над зміною стилю та вмісту безпосередньо на полотні:

  • Створюйте нові елементи, компоненти та розділи на основі текстової підказки
  • Вносьте зміни до стилів і вмісту кількох елементів одночасно
  • Створюйте варіанти та розширюйте дизайн на основі навколишніх елементів

Цей процес роботи з штучним інтелектом підвищить вашу швидкість та ефективність, залишаючи більше часу для запуску найбільш унікального та ефективного веб-сайту для вашого бізнесу.

Всі ці інструменти допоможуть скоротити час, необхідний на ітерації, швидше вивести продукт на ринок та забезпечити кращу роботу вашого сайту, щоб ви могли більше зосередитися на інноваціях і менше часу витрачали на повторювані задачі.

Як працювати з шаблонами, які налаштовані на штучному інтелекті у Webflow?

Для тих, хто тільки починає працювати з Webflow, може бути важко створити веб-сайт з нуля. Але ви можете використовувати готові шаблони і налаштувати їх відповідно до своїх потреб.

Просто заповніть форму і відразу ж отримайте готовий дизайн. Це допоможе вам швидше створити свій веб-сайт і витратити більше часу на його оптимізацію для вашого бізнесу.

Webflow з штучним інтелектом

З першого дня місія Webflow полягала в тому, щоб створити платформу, яка б надала можливість розробки кожному, незалежно від того, вміє він кодувати чи ні.

Штучний інтелект — це величезна можливість для прискорити виконання цієї місії.

Така зміна парадигми в історії розробки програмного забезпечення створить ще більше можливостей для дизайнерів та візуальних розробників.

Подібно до того, як Webflow взяв силу коду і переніс її у візуальний інтерфейс, візуальна розробка за допомогою ШІ матиме такий же глибокий вплив.

Штучний інтелект у Webflow — це ключ до розкриття творчого потенціалу мільйонів людей, які створюють і запускають найбільш вражаючі сайти, які коли-небудь були створені для Інтернету.

Ми з нетерпінням чекаємо, коли ці нові можливості стануть доступними у найближчі тижні та місяці.

Усі статті