Блог

ChatGPT запускає бум електронних книг на Amazon

21/2/23

ChatGPT приписують авторство або співавторство щонайменше 200 книг на вітрині Amazon.

Однак фактична кількість книг, написаних ботами, ймовірно, набагато більша, ніж ця, оскільки політика Amazon прямо не вимагає від авторів розкривати інформацію про використання штучного інтелекту.

Останній приклад написання книги у ЗМІ

Бретт Шиклер — продавець із Рочестера, штат Нью-Йорк, який опублікував книгу в Kindle Store.

The Wise Little Squirrel: A Tale of Saving and Investing

«Я бачив, як люди роблять на цьому цілу кар’єру. Ідея написати книгу нарешті здавалася можливою», — сказав Бретт Шиклер

Самвидавна історія Шиклера «Мудра маленька білочка: історія про заощадження та інвестиції» — це 30-сторінкова дитяча історія, написана та проілюстрована штучним інтелектом, яка продається за $2,99 за цифрову копію та $9,99 за друковану версію.

Хоча Шиклер каже, що книга заробила йому менше ніж 100 доларів з моменту її виходу в січні, він витратив лише кілька годин на її створення за допомогою підказок ChatGPT на зразок «напишіть історію про тата, який навчає свого сина фінансовій грамотності».

Інші приклади вмісту, створеного штучним інтелектом у магазині Kindle Store, включають дитячу історію The Power of Homework , збірку віршів під назвою Echoes of the Universe та науково-фантастичну епопею про міжзоряний бордель Galactic Pimp: Vol. 1&

Clarkesworld Magazine призупинило подання коротких оповідань

Науково-фантастичне видання Clarkesworld Magazine тимчасово призупинило подання коротких статей після отримання великого потоку запитів, підозрюваних у використанні ШІ без розголошення. Хоча редактор Ніл Кларк не вказав, як він їх ідентифікував, він розпізнав (нібито) історії, створені ботом, завдяки «деяким дуже очевидним закономірностям».

«Що я можу сказати, так це те, що цього місяця кількість повідомлень про спам, які призвели до блокування, досягла 38 відсотків», — сказав Ніл Кларк.
«Хоча відхилити та заборонити ці подання було просто, це зростає швидкістю, що вимагатиме змін. Що ще гірше, технологія лише покращуватиметься, тому виявлення стане складнішим», додав Ніл Кларк.

Наразі Clarkesworld забороняє розповіді, «написані у співавторстві або за допомогою штучного інтелекту». Цього місяця видання забанило понад 500 користувачів за надсилання ймовірного вмісту за допомогою штучного інтелекту.

Clarkesworld платить 12 центів за слово, що робить його головною мішенню.

«З того, що я можу сказати, справа не в довірі. Йдеться про можливість швидкого заробітку. Це все, що їх хвилює», – написав Кларк у Twitter.

Використав ChatGPT, щоб зробити дитячу книжку за вихідні

Аммар Реші написав та проілюстрував дитячу книжку за 72 години за допомогою ChatGPT і Midjourney, читайте в статті, яку ми публікували раніше.

Усі статті