Блог

Журнал закрив подання заявок після спаму історіями, написаними ChatGPT

20/2/23

Журнал Clarkesworld був змушений тимчасово закрити свої двері для подання заявок на публікацію через те, що його бомбардували люди, які подають наукову фантастику історії, нібито написані ChatGPT.

Редактор журналу Clarkesworld Magazine Ніл Кларк оголосив у Twitter з простою заявою: «Наразі подання закрито. Неважко здогадатися чому».

Коли користувач відповів, що Кларк повинен використовувати інструмент штучного інтелекту для сканування повідомлень на предмет участі ШІ, Кларк відповів : «Жоден із інструментів виявлення не є достатньо надійним».

Рішення Кларка закрити подання прийшло через п’ять днів після того, як він написав допис у блозі, в якому описав вибух у написаних за допомогою штучного інтелекту матеріалах, які журнал отримував, починаючи з кінця 2022 року — саме тоді, коли ChatGPT став мейнстрімом.

До жовтня 2022 року дані Кларка показують, що журналу Clarkesworld щомісяця доводилося блокувати менше ніж 25 осіб за плагіат або створені штучним інтелектом/чат-ботами матеріали.

У грудні 2022 року їх кількість зросла до 50.

У січні 2023 року вона подвоїлася до трохи менше 120.

Але в лютому 2023 року кількість заборон підскочила до понад 500 (а місяць ще навіть не закінчився).

Графік опублікований 16 лютого 2023 року

Кларк каже, що звернувся до інших редакторів та виявив, що його ситуація далеко не унікальна.

Кларк пише: «Хоча відхилити та заборонити ці подання було просто, це зростає зі швидкістю, що вимагатиме змін. Що ще гірше, технологія стане лише кращою, тому виявлення стане складнішим».

Далі він припускає, що таким журналам, як його, можливо, доведеться вдатися до обмеження вікон для подання, пропонуючи запрошення подавати лише «відомим» авторам або вимагати від подавця надавати більше особистої та ідентифікаційної контактної інформації для боротьби з плагіатом ШІ. Він не вважає жоден із цих варіантів привабливим.

«Очевидно, що звичайний бізнес не буде стабільним, і я хвилююся, що цей шлях призведе до збільшення кількості бар’єрів для нових і міжнародних авторів», – каже Кларк.

Ще більш пригнічує те, що хоча багато відповідей на публікацію в блозі Кларка підтримують, деякі, здається, захищають практику авторів, які використовують ШІ для створення «своїх» робіт.

Один коментатор відповів: «ChatGPT вивчає мої ідеї та допомагає втілити їх у конкретизацію чи забезпечує діалог персонажів, з якими я можу спілкуватися, це все, що мені потрібно. До речі, я створив цілу повість».
Оновлений графік опублікований 21 лютого 2023 року

Не варто говорити, що «породити» новелу і «написати» її – дві абсолютно різні речі. Але так буває, коли наукова фантастика та реальність стикаються.

Цю публікацію було оновлено, щоб уточнити, що графіки Кларка показують зріст кількості заборон на місяць.

Усі статті