Блог

Дитяча книжка за 72 години за допомогою ChatGPT та Midjourney

15/1/23

Аммар Реші читав казку перед сном доньці свого друга, коли вирішив, що хоче написати власну.

Реші, менеджер з дизайну продуктів у фінансово-технологічній компанії, що базується в Сан-Франциско, у нього мало досвіду в ілюструванні чи творчому написанні, тому він звернувся до інструментів ШІ.

У грудні він використав ChatGPT, щоб написати «Алісу та Іскорку» (Alice and Sparkle).

Ця книга мала бути подарунком для моїх друзів —, сказав Аммар Реші

Він додав, що нічого не платив за створення та публікацію книги, хоча вже платив за підписку на Midjourney $30 на місяць.

Лише через 72 години Реші самостійно опублікував книгу в цифровому магазині Amazon.

Наступного дня він мав у руках книгу в м’якій обкладинці, зроблену безкоштовно через інший сервіс Amazon під назвою KDP.

Це історія про дівчину на ім’я Аліса, яка хоче дізнатися про світ технологій, та її друга-робота, Іскорку. Потім він використав Midjourney, генератор мистецтва AI , щоб проілюструвати це.

Вражений швидкістю та результатами свого проекту, Реші поділився досвідом у гілці Twitter, яка привернула понад 2000 коментарів та 5800 ретвітів.

Реші сказав, що спочатку отримав позитивні відгуки від користувачів, які хвалили його творчість . Але наступного дня почались негативні відгуки.

«О 4 ранку мене будив телефон, який вибухав кожні дві хвилини з новим твітом, у якому було написано: «Ти покидьок» і «Ми тебе ненавидимо».

Реші сказав, що був шокований інтенсивністю відповідей на те, що мало бути подарунком для дітей деяких друзів. Лише коли він почав їх читати, він виявив, що опинився в центрі масштабних дебатів.

Художники звинуватили його в крадіжці

Книга Реші зворушила деяких художників, які стверджують, що генератори штучного інтелекту крадуть їхні роботи.

Деякі художники стверджують, що їх мистецтво використовувалося для навчання генераторів зображень ШІ, таких як Midjourney, без їхнього дозволу.

Користувачі можуть вводити імена художників як підказки для створення мистецтва у своєму стилі.

Реакція автора на негатив

«Я був просто шокований, і, чесно кажучи, я не знав, як з цим впоратися», - сказав Реші.

Серед неприємних повідомлень Реші сказав, що знайшов людей з обґрунтованими та обґрунтованими занепокоєннями.

«Це ті люди, з якими я хотів спілкуватися. Мені хотілося іншої точки зору. Я думаю, що дуже легко потрапити у бульбашку в Сан-Франциско та Кремнієвій долині. Я хотів почути людей, які думають інакше», — додав він.
Усі статті