Блог

OpenAI планує запровадити новий рівень підписки на ChatGPT Business

26/4/23

OpenAI повідомляє, що планує запровадити новий рівень підписки на свій чат-бот ChatGPT на основі ШІ, який став вірусним. Він буде пристосований до потреб корпоративних клієнтів.

OpenAI описує майбутню пропозицію під назвою ChatGPT Business як «для професіоналів, які потребують більшого контролю над своїми даними, а також для підприємств, які прагнуть керувати своїми кінцевими користувачами».

«ChatGPT Business буде слідувати політиці використання даних нашого API, що означає, що дані кінцевих користувачів не будуть використовуватися для навчання наших моделей за замовчуванням. Ми плануємо зробити ChatGPT Business доступним в найближчі місяці», — пише OpenAI в опублікованому блозі.

Раніше OpenAI повідомляла, що розглядає можливість введення додаткових платних планів для ChatGPT. Перший рівень підписки, ChatGPT Plus, був запущений в лютому і коштує $20 на місяць.

За даними джерел, кількість активних користувачів ChatGPT досягла 100 мільйонів щомісяця, що робить його найшвидше зростаючим споживчим додатком в історії.

Досліджуючи потенційні нові джерела доходу, OpenAI в березні запустив плагіни для ChatGPT, які розширили функціональність бота, надавши йому доступ до сторонніх джерел знань і баз даних, у тому числі в Інтернеті.

Незважаючи на суперечки, ChatGPT виявився рекламною перемогою OpenAI, привернувши увагу ЗМІ, але запуск цього сервісу коштує недешево.

Історія чату та навчання ChatGPT

Окрім ChatGPT Business, OpenAI оголосила сьогодні про нову функцію, яка дозволяє всім користувачам ChatGPT вимкнути історію чату.

Розмови, розпочаті з вимкненою історією чату, не будуть використовуватися для навчання та вдосконалення моделей OpenAI і не з'являться на бічній панелі історії, повідомляє OpenAI. Але вони будуть зберігатися протягом 30 днів і переглядатися «при необхідності для моніторингу зловживань».

Відсьогодні дані ChatGPT також можна експортувати. Користувачі можуть надіслати свої дані у вигляді файлу на адресу електронної пошти, пов'язану з їхнім обліковим записом OpenAI.

Усі статті