Блог

Google Cloud надає розробникам доступ до свого штучного інтелекту

18/3/23

Google Cloud представила нові функції на основі штучного інтелекту для своїх інструментів, також компанія запустила API та інструменти для розробників.

Розробники можуть використовувати великі мовні моделі через API, а також використовувати MakerSuite - новий інструмент на основі браузера, який допоможе створювати додатки на основі штучного інтелекту на основі базових моделей Google.

Компанія також запускає Generative AI App Builder — новий сервіс, що допоможе розробникам створювати ботів, інтерфейси чату, цифрові помічники та користувацькі пошукові системи.

«Це вперше ми використовуємо нові генеративні моделі штучного інтелекту та робимо їх прямим доступом через API для спільноти розробників», — пояснив генеральний директор Google Cloud Томас Куріан.

Як і з новими інструментами штучного інтелекту в Workspace, ці нові функції спочатку будуть доступні для обмеженого кола розробників і будуть доступні лише в центрах обробки даних Google у Північній Америці. Деякі клієнти, які вже використовують ці інструменти, включають Toyota, Mayo Clinic і Deutsche Bank.

Тут є що розпакувати, тож почнемо спочатку.

Хоча Google вже давно працює над моделлю PaLM, компанія описує PaLM API як шлюз Google для доступу до своїх великих мовних моделей у цілому.

Куріан описав новий API як «надзвичайно доступний спосіб для розробників почати створення за допомогою генеративного ШІ».

Він зазначив, що новий API надасть розробникам доступ до цих основних моделей, а також дозволить розробникам налаштовувати та доповнювати ці моделі своїми власними даними та доповнювати свій набір даних синтетичними даними «для відповідального та безпечного створення додатків, масштабування додатків для обслуговування»

Якщо ви не бажаєте розбиратися з API, то Google запускає MakerSuite - сервіс з низьким порогом входу, який не вимагає знання програмування.

Ця послуга також буде доступна лише для довірених тестувальників і зробить доступними для цих розробників дві моделі: PaLM chat-bison-001 і PaLM text-bison-001. Чат PaLM стане інструментом для створення додатків у стилі чату.

Компанія витрачала набагато більше часу на розмови про Vertex AI і Generative AI App builder. Для Vertex AI Google завжди дотримувався платформного підходу, пропонуючи розробникам наскрізний сервіс для створення своїх моделей і додатків AI.

Тепер це включає доступ до основних моделей для створення тексту та зображень. З часом, сказав Кур’ян, також буде додано аудіо та відео.

«Ідея полягає в тому, щоб дозволити розробникам навести кілька прикладів моделі, а потім швидко протестувати їх і зробити доступними як код», — пояснили в компанії.

Generative AI App Builder – це абсолютно нова послуга.Це дозволить розробникам створювати інтерфейси чату та цифрових помічників на основі штучного інтелекту на основі власних даних.

«Generative AI Application Builder — це швидке середовище розробки додатків, створене для того, щоб дозволити бізнес-користувачам (не обов’язково лише розробникам), а й дозволити бізнес-користувачам працювати разом із розробниками, щоб використовувати можливості пошуку, розмови та базові моделі, дотримуючись корпоративних засобів керування.», – пояснив Кур’ян.

Щоб зробити це, Google об’єднав свої базові моделі з можливостями корпоративного пошуку та штучним інтелектом для розмови для створення одно- та багаточергових розмов.

У своїх оголошеннях Google наголошував, що навчальні дані компанії завжди залишатимуться конфіденційними та не використовуватимуться для навчання ширшої моделі. Тут також чітко зосереджено увагу на бізнес-користувача.

Ах, які розміри! Нещодавно була опублікована нова модель мови PaLM, яка містить 540 мільярдів параметрів і призначена для багатоповоротних чатів.

Тепер до неї можна отримати доступ через API та нові інструменти з низьким кодом. Завдяки величезній кількості параметрів, модель здатна зрозуміти навіть найскладніші мовні конструкції і продовжувати розмову відповідно до контексту.

Використання такої моделі мови дозволить створювати максимально точні та натуральні діалоги між людьми та машинами.

Усі статті