Блог

Google додає штучний інтелект у Workspace

17/3/23

Google і Microsoft змагаються між собою, щоб забезпечити якомога більше штучного інтелекту в своїх інструментах.

Нещодавно Microsoft представила свій захід "Майбутнє роботи", а Google оголосила про оновлення, які додають штучний інтелект до набору інструментів Workspace.

План Google - це запровадження свого штучного інтелекту в усі частини Workspace.

Це означає, що Google буде допомагати вам написати листи в Gmail, документи в Google Docs, формули в Google Sheets, нотатки в Meet та створювати тексти, зображення, аудіо та відео в Google Slides.

«Google Workspace є давнім піонером у забезпеченні співпраці в режимі реального часу, коли люди працюють разом у режимі реального часу в наших продуктах», — сказав генеральний директор Google Cloud Томас Куріан під час прес-брифінгу.
«На наступному етапі ми залучаємо людей до підтримки за допомогою штучного інтелекту, який працює з ними в реальному часі», — додав він.

Куріан наголосив, що компанія планує швидко додавати нові функції "кожні пару тижнів". Упродовж року довірені тестувальники отримають доступ до першого етапу, який включатиме допомогу в написанні електронних листів у Gmail та документів у Google Docs.

Наразі основні функції полягають у допомозі з написанням та налаштуванням тону та стилю тексту. Проте, як наголосили в Google, це лише початок.

З часом Google впровадить штучний інтелект практично у кожен робочий процес у Workspace. Google Chat також отримає підтримку для деяких з цих функцій.

Але наразі Google лише сказав, що він «увімкне робочі процеси для виконання завдань у чаті».

Можливо, найбільш вражаюча демонстрація, яку показала Google, полягала в тому, що більшість цієї текстової роботи була поєднана зі створенням зображень та музики - і використовувалася для створення повноцінної презентації. Це дійсно вражає!

«Завдяки Слайдам ми допомагаємо вам генерувати ідеї та зображення з тексту на слайдах», — пояснив Куріан.
«Тож ви можете використовувати зображення з вашої багатої бібліотеки вмісту, зображення вашого бренду — якщо у вас є зображення вашої власної компанії — і приватні репозиторії, щоб створювати ці зображення та надавати надпотужності кожному, хто створює слайди, включно зі створенням саундтреків».

Google, схоже, не наважується надати свою останню технологію штучного інтелекту в руки звичайних користувачів. Наразі ці нові функції доступні лише для "тестувальників", і немає інформації про те, коли вони будуть доступні для загального користувача.

І хоча такі функції, як Smart Compose та Smart Reply широко доступні (і досить корисні).

Це схоже на оголошення Google LaMDA кілька тижнів тому. Пройде деякий час, перш ніж ви зможете спробувати все це на практиці.

Також немає інформації про ціни, хоча здається, що частина функцій буде доступна для користувачів планів Google One.

Скоріш за все, Microsoft оголосить дуже схожі оновлення пізніше, так що слідкуйте за новинами!

Усі статті