Блог

Розблокування потужності GPT-4 API для розробників

15/3/23

Сьогодні ми розповімо вам про потужний інструмент — GPT-4, який змінює правила в галузі штучного інтелекту.

Незважаючи на те, що у вас може не бути досвіду розробки штучного інтелекту, ця стаття допоможе вам розкрити його весь потенціал.

Ви готові вирушити у захоплюючу подорож? Давайте разом дослідимо потужність GPT-4.

Огляд GPT-4 та його можливостей

GPT-4 — це остання версія найновішої моделі обробки природної мови (NLP) від OpenAI. За допомогою великої кількості даних та складних методів навчання, GPT-4 піднімає NLP на новий рівень.

Деякі з найбільш помітних можливостей GPT-4 включають:

  1. Текстовий контент: GPT-4 може створювати зв'язний та відповідний контексту текст, що робить його придатним для створення вмісту, історій та навіть написання коду.
  2. Короткі анотації: GPT-4 може узагальнювати довгі статті або документи в короткі анотації, що дозволяє заощаджувати час користувачів та робить інформацію більш доступною.
  3. Переклад тексту: GPT-4 може перекладати текст між кількома мовами, полегшуючи спілкування та долаючи мовні бар'єри.
  4. Аналіз настроїв тексту: GPT-4 може ефективно визначати настрої певного тексту - позитивні, негативні або нейтральні, що може бути корисним для дослідження ринку та аналізу відгуків клієнтів.
  5. Відповіді на запитання: GPT-4 може розуміти запитання та відповідати на них на основі наданого контексту, що дозволяє користувачам швидко отримувати розуміння та інформацію.
  6. Розмовний штучний інтелект: GPT-4 добре підходить для спілкування, схожого на людей, що можна використовувати в чат-ботах, віртуальних помічниках та автоматизації підтримки клієнтів.

GPT-4 — це дуже потужний та універсальний інструмент для компаній, дослідників та розробників, який має безліч можливостей.

Початок роботи з GPT-4 API

Важливе зауваження: API GPT-4 та відповідна модель gpt-4 зараз перебувають у бета-версії. Щоб отримати доступ, потрібно записатися в лист очікування на інформаційній панелі OpenAI за адресою https://platform.openai.com.

Перейдіть до розділу «Приєднатися до списку очікування API GPT-4» та натисніть кнопку «Зареєструватися».

Дотримуйтесь інструкцій, щоб приєднатися до списку очікування. Отримавши доступ, ви зможете використовувати API GPT-4, як показано в цій публікації блогу. Зверніть увагу, що доступ до API та його функції можуть бути змінені, оскільки він залишається в бета-версії.

Перш ніж використовувати GPT-4, потрібно налаштувати середовище та отримати доступ до API. У цьому розділі ми розповімо про потрібні кроки.

1. Створення облікового запису та отримання ключів API:

Для отримання доступу до API GPT-4 потрібно створити обліковий запис на OpenAI. Відвідайте веб-сайт OpenAI (https://www.openai.com) і зареєструйте новий обліковий запис. Увійдіть у свій обліковий запис та перейдіть до розділу API, де знайдете свій ключ API для надсилання запитів до API GPT-4. Зберігайте цей ключ у безпеці, оскільки він унікальний для вашого облікового запису.

2. Налаштування середовища розробки:

Перед викликом API потрібно налаштувати середовище розробки. Ви можете використовувати будь-яку мову програмування, яка підтримує створення HTTP-запитів, наприклад Python, JavaScript або Ruby. У цьому посібнику ми розглянемо використання Python.

Спочатку переконайтеся, що у вас встановлений Python. Якщо ні, завантажте останню версію з веб-сайту Python (https://www.python.org/downloads).

Створіть каталог для проекту API GPT-4 та перейдіть до нього в терміналі або командному рядку. Рекомендуємо використовувати віртуальне середовище для упорядкування залежностей вашого проекту. Щоб створити віртуальне середовище, виконайте команду:

$ python -m venv my_gpt4_project

Активуйте віртуальне середовище

Виконайте відповідну команду для вашої операційної системи:

Windows:
$ my_gpt4_project\\Scripts\\activate
macOS/Linux:
source my_gpt4_project/bin/activate

3. Встановлення необхідних бібліотек і залежностей:

Якщо ви налаштували своє середовище розробки, вам потрібно встановити кілька бібліотек для взаємодії з API GPT-4. Для Python ми використовуємо популярну бібліотеку requests для надсилання HTTP-запитів.

Щоб встановити requests, виконайте наступну команду:

$ pip install requests

З вашим обліковим записом, середовищем розробки та залежностями ви готові почати робити виклики API та розблокувати потужність GPT-4! У наступному розділі ми розглянемо кінцеві точки API, методи та те, як налаштувати виклики API, щоб ви могли почати створювати неймовірні речі!

Розуміння кінцевих точок і методів API

Кінцева точка API GPT-4 дозволяє взаємодіяти з моделлю GPT-4 для вирішення різних задач.

1. Кінцева точка API GPT-4

API GPT-4 має основну кінцеву точку для взаємодії з моделлю:

https://api.openai.com/v1/chat/completions

Ця кінцева точка допоможе вам надсилати повідомлення в модель GPT-4 та отримувати від неї згенеровані відповіді. Ви можете використовувати цю кінцеву точку для створення цікавих діалогів з моделлю.

2. Налаштування API-викликів з параметрами

Щоб керувати поведінкою моделі GPT-4 та адаптувати її вихідні дані до своїх потреб, використовуйте різні параметри у своїх API-викликах. Деякі з основних параметрів включають:

  • model: ідентифікатор моделі GPT-4 для використання (наприклад, "gpt-4").
  • messages: масив повідомлень у форматі чату, що складається з об’єктів повідомлення з «роллю» («система», «користувач» або «помічник») і «вмістом» (вміст повідомлення).
  • temperature: контролює випадковість згенерованого тексту (за замовчуванням: 1).
  • top_p: альтернатива відбору проб із температурою, яка називається вибіркою. Модель розглядає токени з масою ймовірності top_p (за замовчуванням: 1).
  • n: кількість варіантів завершення чату для кожного вхідного повідомлення (за замовчуванням: 1).
  • stream: якщо встановлено значення true, надсилатимуться часткові дельти повідомлень, як у ChatGPT (за умовчанням: false).
  • stop: до 4 послідовностей, у яких API припинить генерувати подальші маркери (за замовчуванням: 0).
  • max_tokens: максимальна кількість токенів для генерації під час завершення чату (за замовчуванням: inf).
  • presence_penalty: число від -2,0 до 2,0. Позитивні значення карають нові маркери залежно від того, чи з’явилися вони в тексті на даний момент (за замовчуванням: 0).
  • frequency_penalty: число від -2,0 до 2,0. Позитивні значення штрафують нові маркери на основі їх наявної частоти в тексті на даний момент (за замовчуванням: 0).
  • logit_bias: об’єкт JSON, який зіставляє маркери (зазначені їхнім ідентифікатором маркера в токенізері) на пов’язане значення зміщення від -100 до 100 (за замовчуванням: 0).
  • user: унікальний ідентифікатор, що представляє вашого кінцевого користувача, який може допомогти OpenAI контролювати та виявляти порушення.

Після налаштування цих параметрів ви зможете контролювати поведінку моделі GPT-4 та генерувати текст, що відповідає вашим конкретним вимогам.

Виклики API до GPT-4 за допомогою Python

Тепер, коли ви налаштували середовище розробки та знайомі з кінцевою точкою та параметрами API GPT-4, давайте дослідимо, як здійснювати виклики API за допомогою Python. У цьому розділі ми продемонструємо практичний приклад використання API GPT-4 для генерування завершень чату.

1. Імпортуйте необхідні бібліотеки

Почніть з імпорту необхідних бібліотек, у тому числі requests для здійснення викликів API та json для обробки даних JSON:

import requests
import json

2. Визначте свій ключ API та кінцеву точку

Вкажіть свій ключ API та кінцеву точку API GPT-4.

Замініть <YOUR_API_KEY> на свій фактичний ключ API:

API_KEY = "<YOUR_API_KEY>"
API_ENDPOINT = "https://api.openai.com/v1/chat/completions"

3. Створіть функцію для взаємодії з GPT-4 API

Створіть функцію "generate_chat_completion", яка буде мати список повідомлень та додаткові параметри як вхідні дані. Після цього функція поверне згенероване завершення чату.

def generate_chat_completion(messages, model="gpt-4", temperature=1, max_tokens=None):
   headers = {
       "Content-Type": "application/json",
       "Authorization": f"Bearer {API_KEY}",
   }

   data = {
       "model": model,
       "messages": messages,
       "temperature": temperature,
   }

   if max_tokens is not None:
       data["max_tokens"] = max_tokens

   response = requests.post(API_ENDPOINT, headers=headers, data=json.dumps(data))

   if response.status_code == 200:
       return response.json()["choices"][0]["message"]["content"]
   else:
       raise Exception(f"Error {response.status_code}: {response.text}")

4. Взаємодія з GPT-4 API

Надайте список повідомлень у форматі чату, де кожне повідомлення має «роль» («система», «користувач» або «помічник») і «вміст» (вміст повідомлення). Повідомлення «система» необов’язкове, але воно може допомогти налаштувати поведінку помічника:

messages = [
   {"role": "system", "content": "You are a helpful assistant."},
   {"role": "user", "content": "Translate the following English text to French: 'Hello, how are you?'"}
]

response_text = generate_chat_completion(messages)
print(response_text)

Функція generate_chat_completion надсилатиме повідомлення до API GPT-4 і повертатиме відповідь помічника. У цьому прикладі відповіддю буде французький переклад наданого англійського тексту.

Змінюючи список повідомлень та налаштовуючи додаткові параметри, ви можете легко взаємодіяти з GPT-4 API для широкого спектру програм, таких як генерація тексту, відповіді на запитання або участь в інтерактивних бесідах. Будь ласка, не забувайте, що наш API завжди готовий допомогти вам у ваших завданнях.

Ось повний список коду Python:

import requests
import json

API_KEY = "<YOUR_API_KEY>"
API_ENDPOINT = "https://api.openai.com/v1/chat/completions"

def generate_chat_completion(messages, model="gpt-4", temperature=1, max_tokens=None):
   headers = {
       "Content-Type": "application/json",
       "Authorization": f"Bearer {API_KEY}",
   }

   data = {
       "model": model,
       "messages": messages,
       "temperature": temperature,
   }

   if max_tokens is not None:
       data["max_tokens"] = max_tokens

   response = requests.post(API_ENDPOINT, headers=headers, data=json.dumps(data))

   if response.status_code == 200:
       return response.json()["choices"][0]["message"]["content"]
   else:
       raise Exception(f"Error {response.status_code}: {response.text}")

messages = [
   {"role": "system", "content": "You are a helpful assistant."},
   {"role": "user", "content": "Translate the following English text to French: 'Hello, how are you?'"}
]

response_text = generate_chat_completion(messages)
print(response_text)

Не забудьте замінити <YOUR_API_KEY> на реальний ключ API. Цей код показує, як працювати з API GPT-4 за допомогою Python, надсилаючи список повідомлень до API та отримуючи відповідь помічника.

Щоб запустити цей код, створіть новий файл з розширенням .py, наприклад, gpt4_api_example.py. Відкрийте термінал (або командний рядок у Windows) і перейдіть до папки, де ви зберегли файл gpt4_api_example.py.

Запустіть код командою:

$ python gpt4_api_example.py

Цей сценарій взаємодії з API GPT-4 відправлятиме повідомлення до API та отримуватиме відповідь помічника. Отриману відповідь буде можна побачити у терміналі.

Майте на увазі, що виконання цього сценарію може з'їдати ваші маркери API. Обмеження щодо доступу вашого ключа API можуть відрізнятися.

Висновок

Ми сподіваємось, що цей матеріал був корисним та допоміг вам розблокувати потужність GPT-4 за допомогою OpenAI API.

Дотримуючись кроків, описаних у цій публікації, ви налаштували своє середовище розробки, ознайомилися з кінцевими точками та методами API та навчилися взаємодіяти з моделлю GPT-4 за допомогою Python. З цією основою можливості практично безмежні.

Можливості GPT-4 можна використовувати для революції в різних сферах, включаючи обробку природної мови, створення вмісту, переклад, узагальнення тощо. Що більше ви працюватимете з API GPT-4, то більше зможете налаштувати його параметри та пристосувати вихідні дані до своїх потреб.

Отримайте потужність GPT-4 і готуйтеся підняти свою роботу на наступний рівень!

Усі статті