Блог

Superchat дозволяє листуватися з історичним та вигаданим персонажами

17/4/23

Компанія, яка створила популярний додаток для кастомізації iPhone Brass, виробника наклейок StickerHub та інші, сьогодні випустила новий додаток для чату зі штучним інтелектом під назвою SuperChat, який дозволяє користувачам iOS спілкуватися з віртуальними персонажами, що працюють на основі ChatGPT від OpenAI.

Але найцікавіше у додатку — це персонажі, які створять вам приємну компанію і допоможуть з функціями штучного інтелекту SuperChat. Спілкуйтеся з ними та насолоджуйтеся!

Як працює Superchat?

Що відрізняє Superchat від стандартного ChatGPT або більш як десяток інших програм чату зі штучним інтелектом — це персонажі, якими можна користуватись для взаємодії з AI-функціями Superchat.

Серед персонажів є видатні історичні постаті, такі як Шекспір, Альберт Ейнштейн, Клеопатра та Ніл Армстронг, а також персонажі з класичних історій та казок, такі як Білосніжка, Медуза та Шерлок Холмс. Також є персонажі, що представляють різні професії, такі як садівники, кухарі та терапевти..

Gorilla Technologies створила власних персонажів, зокрема, чат-бота на ім'я Арія, який може допомогти користувачам з повсякденними завданнями, такими як написання електронних листів або маркетингова експертиза.

«Наша мета - зробити технологію штучного інтелекту доступною для всіх, а не лише для людей, які вміють писати чудові підказки», - пояснює генеральний директор Gorilla Technologies Гульєльмо Фалліоні (Guglielmo Faglioni).

«І ми вважаємо, що цей додаток стане чудовим інструментом для дітей, які хочуть дізнатися більше про історичні постаті, спілкуючись з такими крутими персонажами, як Шекспір».

За його словами, додаток структурований як програма для обміну повідомленнями, яка дає можливість користувачам одночасно вести кілька розмов з різними чат-ботами зі штучним інтелектом.

ШІ працюють на основі технологій OpenAI — зокрема, GPT-3.5-turbo.

Тим часом, ілюстрації для персонажів були створені за допомогою Midjourney — це неймовірно круто!

Ціноутворення додатка Superchat

Деякі персонажі доступні безкоштовно, а інші можуть бути розблоковані за допомогою преміум-підписки. Оновлення досить дорогі, зважаючи на те, що спілкуватися зі штучним інтелектом можна безкоштовно в інших місцях. Тарифний план додатку коштує $1,35 на тиждень, якщо ви обираєте річну підписку (~$70 на рік).

Ціна тижневої підписки ($6,99) здається завищеною, особливо якщо додаток призначено для дітей. Остання ціна, можливо, призначена для користувачів, які хочуть погратися з додатком на тиждень і скасувати підписку, а не на тих, хто хоче передплатити на рік наперед.

Ціни призначені, щоб допомогти покрити витрати на використання API OpenAI, і компанія зазначає, що підтримує Family Sharing, що означає, що сім'ї з кількома користувачами можуть користуватися однією підпискою.

Стиль спілкування персонажів

Це цікава концепція - дати обличчя штучному інтелекту та змусити його взаємодіяти у стилі певного персонажа.

Проте самі персонажі могли б бути трохи більш налаштовані - окрім того, що вони представляють себе як персонажів, їхня подальша взаємодія, здається, не використовує мовленнєві шаблони, щоб звучати як персонаж, якого вони представляють.

Наприклад, можна було б очікувати, що Дракула буде переривати розмову з «Bwhahaha», але замість цього він реагує так само, як будь-який інший чат-бот зі штучним інтелектом.

У випадку з іншими персонажами було краще.

Наприклад, Зевс розповів нам, як він може сам створювати блискавки, пояснивши, як працює блискавка в природі, після того, як йому поставили наукове запитання на цю тему.

Персонажі, однак, знають свою історію і згадують її у своїх розмовах, але їхній стиль розмови більше схожий на загальний штучний інтелект.

Як наслідок, Superchat не йде ні в яке порівняння з конкурентом Poe, чат-ботом від Quora, де користувачі можуть створювати власних ботів, використовуючи підказки.

Не обмежуючись створенням персонажів, ця функція була використана для створення таких речей, як піратський чат-бот, який насправді реагує так, як це робив би пірат, використовуючи мову на кшталт *«*Avast, ye scurvy dog! What be yer business?» замість «How can I help you?».

У компанії кажуть, що працюють над тим, щоб стиль мовлення персонажів більше відповідав їхнім характерам.

Інші додатки з ролями в ШІ

Gorilla Technologies — не єдина компанія, яка останнім часом замислюється про поєднання ШІ з персонажем або аватаром.

Минулої осені Google придбав стартап Alter, що займається створенням аватарів зі штучним інтелектом, за $100 млн, а корейський стартап Neosapience залучив $12,5 млн для своєї платформи синтетичного голосу і відео Typecast, яка дозволяє користувачам перетворювати текст у відео.

Але D-ID працює у сфері, яка ближча до того, що намагається зробити Superchat зі своєю новою технологією, яка надає і обличчя, і голос ChatGPT від OpenAI.

Його веб-додаток, однак, набагато більш розвинений, оскільки він фактично дозволяє користувачам розмовляти віч-на-віч з фотореалістичним ШІ.

Meta також заявила, що експериментує зі штучним інтелектом у чатах Messenger і WhatsApp, а Discord сьогодні пропонує бота з функціями, схожими на ChatGPT.

Яка стратегія розвитку Superchat?

Superchat не обов'язково намагається винайти нову технологію, а скоріше сподівається заробити на ажіотажі навколо чат-ботів зі штучним інтелектом — ринку, на якому витрати користувачів на додатки зросли більш ніж на 4000% за рік, станом на березень, і сягнули майже 3 мільйонів доларів у топових додатках.

Станом на минулий місяць 10 найкращих мобільних додатків зі штучним інтелектом вже принесли понад 14 мільйонів доларів цього року.

Орієнтуючись на молоду аудиторію з досвідом, який дуже схожий на обмін повідомленнями, чат-боти OpenAI здаються більш доступними, ніж відвідування веб-сайту компанії.

Як завантажити Superchat?

Сам додаток можна безкоштовно завантажити на iOS з можливістю здійснення покупок у додатку (оскільки він був випущений лише сьогодні вранці, може знадобитися кілька годин, щоб він став доступним для всіх користувачів і ринків в App Store).

Усі статті