Блог

У грі Roblox використовують штучний інтелект для створення світів

20/3/23

Roblox запустив два нових інструменти штучного інтелекту для 12 мільйонів розробників на своїй платформі. Тестування нових інструментів вже почалось. Ці інструменти надають можливість генерувати фрагменти коду та текстури об’єктів на основі коротких підказок.

Інструменти штучного інтелекту у Roblox

Інструменти з’являються лише в Roblox Studio, орієнтованій на творців: інструмент кодування, який дозволяє будь-кому використовувати ШІ для розмови, щоб генерувати код на льоту; і спосіб створення матеріальних дизайнів, просто описуючи те, що ви хочете.

Демонстрація нових інструментів Roblox у дії відповідає тому, що вже можуть робити генеративні інструменти штучного інтелекту, такі як Midjourney, Dall-E 2 і ChatGPT, оскільки Microsoft і Google розширили ці інструменти в інших місцях.

Дуже схоже, що нова хвиля штучного інтелекту перетворюється на помічника в кодуванні…

Але набагато більше, ніж у будь-якій іншій якості, це виглядає як спосіб швидко створити складні творіння.

Найбільшим у світі метавсесвітом може бути Roblox

Інструменти штучного інтелекту можуть допомогти автоматизувати основні завдання кодування, щоб ви могли зосередитися на творчій роботі.

Ці інструменти роблять деякі сфери розробки ігор ще більш доступними для творців, забезпечуючи зростання кількості користувачів, які використовують платформу для створення хітових ігор.

«Деякі розробники Roblox вже використовують генеративні інструменти ШІ», — як повідомив і Деніель Стурман, головний технолог Roblox.
«Roblox виділяється як платформа з надійним ринком і економікою, що підтримується творцями, і ми повинні розширити це, щоб підтримати досвідчених користувачів-творців, а також розробників алгоритмів ШІ», - пише Стурман.

Він не уточнив, як саме це буде відбуватися, але компанія має намір розробити економічну систему, яка сприятиме розвитку генеративного штучного інтелекту.

Підтримка Roblox для генеративного штучного інтелекту може стати важливим моментом для технологій, але оскільки його інструменти ще не запущені, нам доведеться почекати та побачити, наскільки вони будуть корисними.

Платформа, на якій діти грають майже щодня, - це безперервний ігровий майданчик, де все більше розвивається досвід із величезним ринком.

Стефано Корацца, колишній віце-президент підрозділу доповненої реальності Adobe, а нині керівник Roblox Studio, каже, що нові функції штучного інтелекту Roblox націлені на «тих, хто знайомий із програмуванням, і ми просто хочемо зробити їх більш продуктивними». Але для зовсім креативних новачків приходить ще одна ініціатива.

«Ми також докладаємо паралельних зусиль, щоб допомогти людям, які зовсім не знайомі з кодуванням», - каже Корацца.

Створення матеріалів ШІ та допомога в кодуванні

Генерацію матеріалів можна використовувати для створення високоякісних текстур для застосування до об’єктів у грі.

Подібно до інших генераторів зображень, користувачі можуть вибирати з кількох параметрів на основі підказки.

Генератор матеріалів Roblox йде ще далі — штучний інтелект накладає текстуру на матеріал, щоб зробити освітлення більш реалістичним.

За словами Корацца, команда розробила інструмент матеріалів для всіх гравців Roblox, включаючи тих, хто не має досвіду кодування. З іншого боку, інструмент кодування призначений для розробників із певним досвідом кодування, але буде цінним як для новачків, так і для експертів.

Наслідки Generative AI для Roblox

Зрештою, Roblox позиціонує себе як найбільш повне та вертикально інтегроване рішення для розробки ігор. Центр обробки даних, інструменти для створення, видавнича платформа та ринок для монетизації контенту роблять Roblox найкоротшим шляхом до створення гри.

«Після тестування AI Coding мені стало зрозуміло, що ця технологія не тільки значно пришвидшить і спростить створення, але й розширить набір навичок творців. Для нас це дозволить нам розширити наші світи, зробивши їх ще більш розширеними та деталізованими, щоб користувачі могли досліджувати їх знову і знову», — сказав Йонатан Раз-Фрідман, генеральний директор і засновник SuperSocial.
«Якщо генеративний штучний інтелект зможе прискорити темпи розвитку, це революціонізує те, як — і скільки — ми будуємо».
«Штучний інтелект схожий на час появи Інтернету. Це все пронизує. Ми перебуваємо в середині масштабної трансформації в індустрії цифрових інструментів», — сказав Корацца.

Тим часом штучний інтелект дозволить більшій кількості користувачів створювати контент у Roblox і швидше повторювати свої творіння.

Ця технологія широко використовується в компанії, включаючи модерацію та переклад.

Усі статті