Блог

OpenAI запустив плагіни та маркетплейс для ChatGPT

23/3/23

Сьогодні OpenAI запустив плагіни для ChatGPT, які розширюють можливості бота. Вони надають доступ до знань та баз даних інтернету.

Плагіни - це спеціальні інструменти, які допомагають ChatGPT отримувати нову інформацію, виконувати обчислення та використовувати сторонні сервіси.

Плагіни ChatGPT доступні в альфа-версії. OpenAI спочатку надасть перевагу невеликій кількості розробників і передплатників свого преміум-плану ChatGPT Plus через список очікування.

OpenAI розмістить на своєму внутрішньому маркетплейсі два своїх інструменти: пошук у інтернеті та інтерпретатор коду.

Які плагіни будуть доступні на початку?

Перші плагіни були створені Expedia, FiscalNote, Instacart, KAYAK, Klarna, Milo, OpenTable, Shopify, Slack, Speak, Wolfram і Zapier.

Плагін OpenTable дозволяє ChatGPT шукати доступні бронювання в ресторанах.

Плагін Wolfram дозволяє ChatGPT порахувати калорії та розписати рецепт обраної страви

Плагін Instacart дозволяє ChatGPT розміщувати замовлення в місцевих магазинах.

Найбільш розповсюдженим серед групи є Zapier. Він підключається до таких програм, як Google Sheets, Trello та Gmail, щоб автоматизувати низку завдань за допомогою ChatGPT.

OpenAI створив плагін "пошуку" з відкритим кодом для підтримки створення нових плагінів.

Цей плагін дозволяє ChatGPT ставити запитання та отримувати доступ до фрагментів документів з різних джерел даних, таких як файли, нотатки, електронні листи та загальнодоступна документація.

«Ми працюємо над розробкою плагінів і представленням їх ширшій аудиторії. Нам є чому навчитися, і за допомогою всіх ми сподіваємося побудувати щось корисне та безпечне», — написав OpenAI у своєму блозі.

Плагіни є цікавим доповненням до графіка розвитку ChatGPT.

Користувачі просять плагіни, що можна використовувати з ChatGPT від початку його запуску (і багато розробників експериментують з подібними ідеями), тому що це дозволяє використовувати ChatGPT у багатьох різних випадках.

Після того, як ChatGPT обмежився лише навчальними даними до 2021 року, плагіни зробили його більш потужним - і, можливо, менш ризикованим з юридичної точки зору.

Коли будуть доступні плагіни у ChatGPT?

OpenAI починає поступово вмикати існуючі плагіни від перших співавторів для користувачів ChatGPT, починаючи з передплатників ChatGPT Plus.

Також незабаром розробники зможуть створювати свої власні плагіни для ChatGPT. У наступні місяці OpenAI працюватиме над безпекою системи, та повторюватиме цей протокол. Планують дозволити розробникам, які використовують моделі OpenAI, інтегрувати плагіни у власні програми поза ChatGPT.

Як вплине доступ ChatGPT до інтернету?

Плагіни, напевно, матимуть широкі соціальні наслідки. Нещодавно було опубліковано робочий документ, у якому виявилось, що мовні моделі з доступом до інструментів, ймовірно, матимуть набагато більший економічний вплив, ніж ті, що не мають, і загалом, згідно з висновками інших дослідників, ми очікуємо, що поточна хвиля технологій ШІ буде мати великий вплив на темпи трансформації та створення робочих місць.

Усі статті