Блог

OpenAI підключає ChatGPT до Інтернету

24/3/23

Один з цікавих плагінів ChatGPT у маркетплейсі— плагін для перегляду веб-сторінок.

Він дозволяє ChatGPT відповідати на різні запитання, використовуючи дані з Інтернету. Раніше ChatGPT знав про дати, події та людей лише до вересня 2021 року.

Плагін отримує вміст з Інтернету за допомогою API пошуку Bing. Він показує всі веб-сайти, які він відвідав під час створення відповіді, посилаючись на свої джерела у відповідях ChatGPT.

Раніше модель не могла дати відповідь через недостатньо інформації, але зараз ChatGPT використовує нові дані про нагороди "Оскар", тому може дати більш точну відповідь на запит користувача.

Механізми безпеки пошуку

Пошукові системи, такі як Google і Bing, мають свої механізми безпеки, щоб уникнути поширення неправдивої інформації у верхніх результатах. Однак, є і способи, якими можна обманути ці механізми.

Google вважає, що веб-сайти з сучасними технологіями, наприклад, шифруванням, підтримкою мобільних пристроїв та розміткою схем, мають більше шансів з’явитися у верхніх результатах пошуку. Це може призвести до того, що якісний контент з багатьох веб-сайтів може бути пропущений.

Таким чином, пошукові системи мають велику владу над інформацією, яка може вплинути на мовні моделі користувачів Інтернету.

Google віддає перевагу своїм власним послугам у пошуку, навіть якщо ці послуги не є найбільш корисними для користувачів.

Наприклад, Google Maps можуть відповісти на запит щодо подорожі, незважаючи на те, що Trip Advisor може мати більш корисну інформацію.

Плагін пошуку у ChatGPT

Цей плагін пошуку має відкритий код та дозволяє ChatGPT шукати релевантну інформацію з особистих та організаційних джерел (з дозволом).

Він знаходить найважливіші деталі з документів, таких як файли, нотатки, електронні листи та публічна документація, відповідаючи на запитання або потреби користувача в розмовній мові.

Розробники можуть створювати свої власні версії плагіну та реєструвати їх у ChatGPT.

Плагін використовує вбудовані OpenAI та дозволяє розробникам вибирати векторну базу даних (Milvus, Pinecone, Qdrant, Redis, Weaviate або Zilliz) для індексування та пошуку документів.

Джерела інформації можна синхронізувати з базою даних за допомогою веб-хуків.

Щоб почати, завітайте на репозиторій плагінів пошуку.

Усі статті