Блог

Найкращі мікросхеми штучного інтелекту NVIDIA продаються за $40 000+

14/4/23

Nvidia продає свої найновіші відеокарти на eBay за більше ніж $40 000 через швидкий ріст попиту на чіпи, необхідні для програмного забезпечення зі штучним інтелектом.

Вісім H100 були виставлені на eBay за ціною від $39 995 до трохи менше $46 000 доларів, а деякі роздрібні торговці пропонували його в минулому за приблизно $36 000.

H100 — це останній флагманський чіп Nvidia зі штучним інтелектом, який замінює A100, чіп вартістю близько $10 000, який використовують для додатків ШІ.

Розробники використовують H100 для створення великих мовних моделей (LLM), які є основою додатків ШІ, таких як ChatGPT OpenAI. Навчання моделей штучного інтелекту потребує сотні графічних процесорів Nvidia високого класу, які працюють разом.

Microsoft витратив сотні мільйонів доларів на десятки тисяч мікросхем Nvidia A100, щоб допомогти створити ChatGPT. Nvidia контролює переважну більшість ринку мікросхем ШІ.

Nvidia пропонує суперкомп’ютер з вісьмома графічними процесорами, що працюють разом, під назвою DGX. Компанія оголосила про нові послуги, які дозволять компаніям орендувати доступ до комп’ютерів DGX за 37 000 доларів на місяць. За таку ціну система використовуватиме старіші процесори Nvidia A100.

Nvidia каже, що H100 є першим чіпом, оптимізованим для конкретної архітектури штучного інтелекту, яка лежить в основі багатьох останніх досягнень штучного інтелекту, які називаються трансформаторами.

Галузеві експерти кажуть, що потужніші чіпи знадобляться для створення ще більших та потребуючих даних моделей моделей, ніж ті, які зараз доступні.

Усі статті