Блог

Midjourney припиняє безкоштовну пробну версію для генерації зображень

30/3/23

Генератор зображень зі штучним інтелектом Midjourney припинив безкоштовну пробну версію свого сервісу із-за несподіваного напливу нових користувачів.

Генеральний директор і засновник Midjourney Девід Хольц оголосив про це у вівторок, спочатку пославшись на "надзвичайний попит і зловживання пробними версіями" у повідомленні на Discord.Він також підкреслив, що найдосконаліша версія Midjourney, версія 5, ніколи не була доступна для безкоштовних користувачів.

У нас є нові подробиці про припинення безкоштовної пробної версії Midjourney. Генеральний директор компанії Девід Хольц відзначив, що причиною припинення був величезний наплив нових користувачів.

Хольц заявив, що пауза викликана "величезною кількістю людей, які створюють акаунти-одноденки, щоб отримати безкоштовні зображення".
"Ми вважаємо, що винуватцем, ймовірно, було вірусне відео з інструкціями в Китаї".
"Це сталося одночасно з тимчасовим дефіцитом графічних процесорів. Ці дві речі об'єдналися, і це призвело до зупинки роботи сервісу для платних користувачів".

Однак Хольц охарактеризував попередні повідомлення як "непорозуміння" і зазначив, що безкоштовна пробна версія Midjourney ніколи не включала в себе доступ до останньої версії Midjourney, версії 5, яка створює найбільш реалістичні зображення і яка, як вважають, була використана для цих вірусних зображень.

У версії 5 Midjourney значно покращено якість зображень людей. Наприклад, деформовані руки, які раніше були характерною рисою зображень, згенерованих штучним інтелектом, тепер є меншою проблемою. Освітлення і тканина також стали більш реалістичними, і система здатна генерувати зображення незліченної кількості знаменитостей і громадських діячів.

Спочатку вважали, що пауза пов'язана з останніми вірусними зображеннями, створеними Midjourney. Серед цих зображень були фейкові фотографії арешту Дональда Трампа і Папи Римського в стильному піджаку, які дехто вважав за справжні фотографії.

Останні вдосконалення, швидше за все, призвели до того, що ці зображення стали вірусними. Також серед них були президент Франції Еммануель Макрон, який йде через протести в Парижі, та Ілон Маск, який тримається за руки з Александрією Окасіо-Кортес.

https://twitter.com/EliotHiggins/status/1637927681734987777

Реакція Midjourney на політично чутливу ескалацію загрози від фейкових зображень поки що була фрагментарною, без суттєвого перегляду політики модерації.

Обмеження контенту Midjourney є більш ліберальними, ніж у деяких конкуруючих сервісів (наприклад, DALL-E від OpenAI), але більш суворими, ніж у інших (наприклад, Stable Diffusion).

"Модерація - це складний процес, і незабаром ми випустимо вдосконалені системи. Ми отримуємо багато відгуків та ідей від експертів та спільноти і намагаємося бути дійсно вдумливими", - сказав Хольц.

Midjourney підтримує список заборонених слів, "пов'язаних з темами в різних країнах, на основі скарг від користувачів з цих країн", згідно з повідомленням Хольца в жовтні минулого року. Але він не ділиться повною версією цього списку, щоб мінімізувати "драму".

Як сказав Хольц минулого року: "Майже ніхто ніколи не помічає [список заборон], зазначених в Умовах надання послуг".

Але компанія розширила цей список, оскільки її фейки стали вірусними, нещодавно заборонивши, наприклад, термін "заарештований".

Очевидно, це було зроблено у відповідь на популярний твіттер-потік зображень Midjourney із зображенням арешту Трампа, які були створені журналістом-розслідувачем Еліотом Хіггінсом (Eliot Higgins). Хіггінс каже, що згодом йому заборонили користуватися Midjourney.

Однак такі обмеження легко обійти. Наприклад, у тестах ми не змогли згенерувати зображення за запитом "Дональд Трамп заарештований", але змогли створити ідентичний результат за запитом "Дональд Трамп у наручниках в оточенні поліції".

На момент написання цієї статті Midjourney все ще не дозволяє вільним користувачам генерувати зображення, хоча це може змінитися в майбутньому.

"Ми все ще намагаємося з'ясувати, як повернути безкоштовні пробні версії, ми намагалися вимагати активну електронну пошту, але цього виявилося недостатньо, тому ми повернулися до креслярської дошки", - сказав Хольц.

Для моніторингу навантаження на сервери Midjourney запустили нову сторінку, щоб ви могли в будь-який момент зайти на неї і подивитися стан систем: https://status.midjourney.com

Усі статті