Блог

Microsoft планує інвестувати $10 млрд в OpenAI

24/1/23

Корпорація Microsoft у понеділок (23 січня) оголосила про подальші багатомільярдні інвестиції в OpenAI, поглиблюючи зв’язки зі стартапом, що стоїть за сенсацією чат-ботів ChatGPT, творюючи основу для більшої конкуренції з конкурентом Alphabet Inc (Google).

Нещодавно рекламуючи революцію в області штучного інтелекту (ШІ), Microsoft спирається на ставку на OpenAI, яку вона зробила майже чотири роки тому, коли виділила 1 мільярд доларів для стартапу, співзасновником якого є Ілон Маск та інвестор Сем Альтман.

З тих пір він створив суперкомп’ютер для забезпечення технології OpenAI серед інших форм підтримки.

У дописі в блозі Microsoft оголосила про «третій етап» свого партнерства «через багаторічні багатомільярдні інвестиції», включаючи додаткову розробку суперкомп’ютерів і підтримку хмарних обчислень для OpenAI.

Обидві компанії зможуть комерціалізувати технологію штучного інтелекту, яка виникла в результаті.

Інвестиції розміром $10 млрд в OpenAI

Представник Microsoft відмовився коментувати умови останніх інвестицій, які раніше повідомляли деякі ЗМІ, становитимуть 10 мільярдів доларів.

ChatGPT від OpenAI, є яскравим прикладом, який минулого року привернув широку увагу в Кремнієвій долині.

Минулого тижня корпорація Майкрософт заявила, що прагне впровадити такий штучний інтелект у всі свої продукти, оскільки OpenAI продовжує працювати над створенням людського інтелекту для машин.

Конкуренція штучного інтелекту між Microsoft та Google

Microsoft почала додавати технологію OpenAI до своєї пошукової системи Bing, яка вперше за багато років обговорюється як потенційний конкурент Google, лідера галузі.

Довгоочікувані інвестиції показують, наскільки Microsoft замкнена в конкуренції з Google, винахідником ключових досліджень штучного інтелекту, який планує оприлюднити власне відкриття цієї весни.

Alphabet звільнить 12 тис. співробітників

Американський ІТ-гігант Alphabet Inc., який володіє Google, планує скоротити глобальний штат співробітників приблизно на 6%, звільнивши близько 12 тис. осіб.

Ставка Microsoft прийшла через кілька днів після того, як Alphabet оголосила про звільнення працівників.

Співробітники Alphabet в США отримуватимуть повну зарплату до звільнення з повідомленням як мінімум за два місяці, вихідну допомогу від чотирьох місячних зарплат, бонуси та оплату днів відпустки, що залишилися.

Також протягом шести місяців після звільнення їм надаватимуться послуги медичного страхування та імміграційної підтримки.

Усі статті