Блог

Microsoft випустила Designer — нейромережу для генерації креативів

28/4/23

Microsoft випустила публічну попередню версію Designer — інструменту на основі штучного інтелекту.

Designer є веб-додатком, який дозволяє створювати дизайни для різних цілей, таких як презентації, плакати, цифрові листівки, запрошення, графіки та інше.

Він використовує користувацький контент та DALL-E 2, штучний інтелект OpenAI, щоб перетворити текст у зображення, для створення дизайну з випадаючими списками і текстовими полями для подальшої кастомізації та персоналізації.

Нові функції з'являються в інструменті Microsoft Designer зі штучним інтелектом. Облікові дані зображень: Microsoft

Можливості Microsoft Designer

Designer може генерувати підписи та хештеги для публікацій у соціальних мережах, пропонуючи кілька варіантів на вибір користувача. Також він може створювати анімовані візуальні ефекти з фону та переходами тексту на основі штучного інтелекту.

У майбутньому Designer отримає додаткові функції редагування, зокрема можливість розміщувати об'єкт у певному місці графіки і автоматично зафарбовувати решту зображення.

Майбутні опції «стерти» і «замінити фон» дозволять користувачам стирати об'єкти, людей або фон, які вони не мали наміру розміщувати на графіці.

Microsoft Designer безкоштовно

Designer залишатиметься безкоштовним протягом періоду попереднього перегляду, він буде доступний на веб-сайті Designer і в браузері Microsoft Edge через бічну панель. Після того, як додаток Designer стане загальнодоступним, його буде включено до передплат на Microsoft 365 Персональний і Сімейний, і він матиме «деякі» функції, якими зможуть користуватися ті, хто не є передплатниками, хоча Microsoft не уточнює, які саме.

Microsoft заявляє, що користувачі матимуть «повні» права на комерціалізацію зображень, які вони створюють за допомогою Designer і Image Creator.

Однак неясно, чи може це змінитися в майбутньому, враховуючи триваючі судові баталії за участю OpenAI та інших стартапів, що комерціалізують інструменти генерації ШІ.

Усі статті