Блог

Microsoft анонсує новий браузер Edge на основі ChatGPT

8/2/23

Microsoft каже, що використовує розмовний штучний інтелект для створення нового способу перегляду веб-сторінок. Користувачі зможуть спілкуватися в чаті Bing, як ChatGPT, ставлячи запитання й отримуючи відповіді природною мовою.

Microsoft анонсувала нову версію своєї пошукової системи Bing , яка базується на оновленій версії тієї ж технології AI, яка лежить в основі чат-бота ChatGPT. Компанія запускає продукт разом із новими розширеними функціями ШІ для свого браузера Edge, обіцяючи, що вони забезпечать новий досвід перегляду веб-сторінок і пошуку інформації в Інтернеті.

«Це новий день у пошуку», — сказав генеральний директор Microsoft Сатья Наделла під час анонсування продуктів. Наделла стверджував, що парадигма веб-пошуку не змінилася протягом десятиліть, але штучний інтелект може надавати інформацію плавніше та швидше, ніж традиційні методи.
«Гонка починається сьогодні, і ми будемо рухатися і рухатися швидко», - сказав Наделла.

У сьогоднішніх демонстраціях компанія продемонструвала те, що вона називає «новим Bing», що працює в різних конфігураціях. Один із них показує традиційні результати пошуку поруч із анотаціями штучного інтелекту (вище), тоді як інший режим дозволяє користувачам спілкуватися безпосередньо з чат-ботом Bing, ставлячи йому запитання в інтерфейсі чату, наприклад ChatGPT (нижче).

Корпорація Майкрософт показала кілька прикладів пошуку: запити в Bing щодо рецептів, порад для подорожей і покупки меблів в Ikea. В одній демонстрації Bing попросили «створити маршрут для кожного дня 5-денної поїздки до Мехіко». На запитання повністю відповів чат-бот, який описав приблизний маршрут разом із посиланнями на джерела для отримання додаткової інформації.

На відміну від ChatGPT, новий Bing також може отримувати новини про останні події.

Microsoft каже, що всі ці функції створені на базі оновленої версії GPT 3.5, мовної моделі AI OpenAI, яка підтримує ChatGPT.

Корпорація Майкрософт називає це «моделлю Прометея» і каже, що вона потужніша за GPT 3.5 і краще відповідає на пошукові запити за допомогою актуальної інформації та анотованих відповідей.

Новий Bing доступний сьогодні «для обмеженого попереднього перегляду на робочому столі», але, здається, користувачі можуть лише «задати» один із попередньо встановлених запитів і щоразу отримувати однакові результати. Існує також список очікування, щоб зареєструватися для повного доступу в майбутньому.

Для того, щоб долучитися до тестування, Microsoft пропонує встановити розширення в браузер і додаток у телефон. Після встановлення в браузер Ваша пошукова система за замовчуванням буде встановлена як Bing, ось так вони і перетягнуть аудиторію з Google, розумію, чому всі так напружилися в січні з приводу виходу ChatGPT.

Microsoft випускає реліз за релізом, вони швидше за все давно готувалися до цього моменту, тренд розвивається на наших очах.

Усі статті