Блог

Чат-бот Bard AI від Google тепер може генерувати та налагоджувати код

21/4/23

Google оголосив про те, що їхній розмовний інструмент штучного інтелекту Bard тепер може допомагати розробникам програмного забезпечення із програмуванням. Bard здатен генерувати код, налагоджувати його та пояснювати його.

Це було додано як нові навички, що були відповіддю на запити користувачів. За публікацією керівника відділу досліджень Google Пейдж Бейлі (Paige Bailey), кодування було одним з найпопулярніших запитів, які Google отримував від користувачів.

Bard буде знати 20+ мов програмування

Google оголосив, що запускає ці можливості для розробки програмного забезпечення на більш ніж 20 мовах програмування, включаючи C++, Go, Java, JavaScript, Python і TypeScript.

Користувачі можуть експортувати код на Python до Google Colab. Bard також може допомогти з написанням функцій для Google Sheets.

An animated GIF showing how Bard can generate code and export to Colab.

Bard може допомогти вам зрозуміти фрагменти коду. Це особливо корисно, якщо ви тільки починаєте вивчати програмування або потребуєте додаткової підтримки, щоб зрозуміти, що може вивести той чи інший блок коду. Крім того, Bard може згенерувати код для вас.

Animated GIF showing someone ask Bard to explain code within the google/jax GitHub repo.

Bard може допомогти вам налагодити код, навіть той, який він сам написав. Якщо Bard повідомляє про помилку або код не працює як планувалося, просто скажіть йому: «Цей код не працює, будь ласка, виправте його», і Bard допоможе вам налагодити його.

An animated GIF showing a prompt in Bard for help debugging a file and Bard's response with debugging instructions.

Bard зможе переписувати код з однієї мови на іншу

Bard також може перекладати код з однієї мови на іншу та пояснювати фрагменти коду, що є корисною функцією для новачків у програмуванні.

Bard був створений для конкуренції з ChatGPT та іншими мовними моделями. Власне в тестуванні на продуктивність чат-ботів Bard не зміг впоратися зі своїми колегами зі штучного інтелекту. Цей новітній набір навичок може допомогти Bard принаймні не відставати від ChatGPT — принаймні на папері.

Однак слід зазначити, що Bard все ще є раннім експериментом. Пейдж Бейлі застерігає, що Bard «іноді може надавати неточну, оманливу або неправдиву інформацію, при цьому подаючи її впевнено». Наприклад, Bard може надати розробникам неповний робочий код або такий, що не дає очікуваного результату.

Незважаючи на ці виклики, нові можливості Bard можуть допомогти вам, пропонуючи нові способи написання коду, створення тестових кейсів або оновлення API.

Усі статті