Блог

Керівник відділу VR покидає Google, щоб створити AI компанію

13/2/23

Керівник відділу віртуальної реальності Google покидає, щоб створити компанію зі штучним інтелектом разом із колишнім співдиректором Salesforce.

Клей Бевор, віцепрезидент Google з перспективного підрозділу Labs, залишає компанію, як було оголошено в публікації Бевора на LinkedIn.

У 2021 році його призначили очолити Google Labs, а це означає, що його компетенція розширилася й охопила такі речі, як стенд відеочату Google Project Starline та його інкубатор Area 120, на який різко вплинули нещодавні звільнення Google.

Бавор також керував роботою над гарнітурою доповненої реальності, яка перебуває в розробці.

Команда Labs буде переміщена в організацію компанії Tech & Society під керівництвом Джеймса Маньїки. Роботу компанії з доповненою реальністю буде розділено, і більша її частина здійснюватиметься під керівництвом Хіроші Локгаймера, керівника відділу платформ таекосистем Google, та Ріка Остерло, який керує пристроями та сервісами.

Бавор заснував новий стартап зі штучним інтелектом разом із Бретом Тейлором, колишнім технічним директором Facebook (нині Meta) і колишнім співдиректором Salesforce.

«Ми поділяємо одержимість останніми досягненнями в галузі штучного інтелекту, і ми раді створити нову компанію для застосування штучного інтелекту для вирішення деяких найважливіших проблем у бізнесі», - написав Бавор у своїй публікації на LinkedIn.

Бавор та Тейлор офіційно почнуть роботу над компанією в березні. Тейлор також написав про нову компанію на своєму LinkedIn, хоча його опис збігається з описом Бавора. (Обидва навіть опублікували одне й те саме фото.)

Нещодавно Google продемонстрував свою одержимість штучним інтелектом, оголосивши про свій чат-бот Bard, який вже зробив помітну помилку в твіті Google.

Усі статті