Блог

Google працює над конкурентом ChatGPT під назвою Bard

6/2/23

Генеральний директор Google Сундар Пічаї оголосив про проект у публікації в блозі, описавши інструмент як «експериментальний розмовний сервіс AI», який відповідатиме на запити користувачів та братиме участь у розмовах.

Програмне забезпечення буде доступне для групи «довірених тестувальників», перш ніж стане «доступним для громадськості».

Незрозуміло, які саме можливості матиме Bard, але, здається, чат-бот буде таким же вільним, як ChatGPT від OpenAI .

Пічаї пише: «Бард може бути джерелом для творчості та стартовою площадкою для цікавості, допомагаючи вам пояснити 9-річній дитині нові відкриття космічного телескопа Джеймса Вебба НАСА або дізнатися більше про найкращих нападників у футболі зараз, а потім отримати вправи, щоб розвинути свої навички».

Пічаї також зазначає, що Bard «черпає інформацію з інтернету, щоб надавати свіжі, високоякісні відповіді», припускаючи, що він може відповідати на запитання про останні події — те, з чим ChatGPT бореться.

Майбутній запуск Bard знаменує собою кардинальні зміни в підході Google до цієї технології. У своїй публікації в блозі Пічаї наголошує, що Google об’єднає «зовнішні відгуки з нашим власним внутрішнім тестуванням, щоб переконатися, що відповіді Bard відповідають високій планці щодо якості, безпеки та обґрунтованості реальної інформації» — але це більш-менш гарантовано системі зробить помилки, можливо серйозні.

Усі статті