Блог

Google працює над тим, щоб перенести чат Bard на ChromeOS

11/2/23

Через кілька днів після того, як Google оголосив про свою роботу над Bard, чат-ботом на основі штучного інтелекту та розширеного пошуку Google, компанія почала працювати над тим, щоб перенести Bard на ChromeOS.

Використання чат-ботів зі штучним інтелектом зростало протягом останніх тижнів, між запуском ChatGPT та попередньою версією нового Bing від Microsoft.

Google продемонстрував власне бачення розмовного пошуку

Компанія ще не була готова дозволити громадськості протестувати свій штучний інтелект Bard.

Є натяки на те, як Google має намір інтегрувати Bard у свої продукти. У новому наборі змін коду ми виявили, що ChromeOS готує "Розмовний пошук" як експериментальну функцію.

Судячи з назви - в ChromeOS є й інші поточні "експерименти в лаунчері", які ви можете спробувати - ми вважаємо, що ця конкретна інтеграція для Bard буде доступна лише для тих, хто зареєструється на сторінці chrome://flags в осяжному майбутньому.

Куди Google вирішить інтегрувати Bard?

Буде цікаво подивитися, куди Google вирішить інтегрувати Bard у свої існуючі продукти.

У будь-якому випадку, лаунчер ChromeOS не здається найбільш очевидною позицією для Google, яку вона повинна пріоритезувати як точку запуску для свого конкурента ChatGPT. Можливо, це свідчить про намір Google швидко зробити Bard доступним на різних платформах, але поки що це лише припущення.

Оскільки робота Google над перенесенням Bard на ChromeOS тільки починається, власники Chromebook зможуть випробувати його на собі не раніше версії 112 у квітні або 113 у травні.

В останньому випадку, швидше за все, поява Bard збігатиметься з щорічною конференцією Google I/O, час проведення якої ще не оголошено.

Усі статті