Блог

Duolingo запускає нову підписку з наставником на основі ChatGPT

15/3/23

Duolingo – це додаток для смартфонів, який допомагає вивчати іноземні мови через ігри та вправи. Його використовують понад 50 мільйонів учнів щомісяця.

У Duolingo є 40 мовних курсів на понад 100+ курсах. Учні прогресують від простих словникових вправ до складних структур речень, просто натискуючи пальцем на своєму телефоні.

Щоб покращити продукт, Duolingo співпрацює з OpenAI над інтеграцією ChatGPT (GPT-4), щоб створити нові функції, такі як "AI-партнер для спілкування" і "Поясніть мою відповідь", які будуть доступні в новому рівні підписки з назвою Duolingo Max.

«Штучний інтелект завжди був важливою частиною нашої стратегії, — каже головний менеджер із продукції Едвін Бодж.
«Ми використовували його для персоналізації уроків і проведення Duolingo Tests English. Але на шляху учня були прогалини, які ми хотіли заповнити: практика спілкування та контекстний зворотний зв’язок щодо помилок», — додав він.
«Ми хотіли, щоб функції на основі штучного інтелекту були глибоко інтегровані в додаток і використовували гейміфікований аспект Duolingo, який подобається нашим учням», — каже Бодж.

Чим Duolingo Max відрізняється від Super Duolingo?

Duolingo Max надає учням усі переваги Super (необмежену кількість сердечок, відсутність реклами та персоналізований огляд через Practice Hub), а також дві нові функції на основі ШІ.

Дві нові функції: "Поясніть мою відповідь" та "Рольова гра".

Що таке «Поясни мою відповідь»?

Іноді ви робите помилку, але не зовсім впевнені, якою буде *правильна* відповідь. Або, можливо, ви постійно робите ту саму помилку знову і знову, і не можете зрозуміти, чому.

Explain My Answer пропонує учням можливість дізнатися більше про їхню відповідь на уроці (чи була їхня відповідь правильною чи неправильною!).

Що таке «Рольова гра»?

Рольова гра дозволяє учням відпрацьовувати навички розмови в реальному світі з персонажами світу в додатку.

Раніше Duolingo намагався «спілкуватися» з учнями за допомогою сценаріїв бесід, що включали класичні сценарії, як-от замовлення їжі, перша зустріч з кимось або купівля квитка на літак.

Але Бодж каже, що Duolingo була потрібна здатність спілкуватися з учнями в нішевому контексті та «занурюючись» — вести вільну розмову про баскетбол або блаженство від досягнення вершини гори.

Чи взагалі люди оцінюють вміст?

У Duolingo експерти з навчальних програм і дизайнери добре знають роботу з контентом, створеним штучним інтелектом, вони постійно переглядають пояснення, створені штучним інтелектом, у «Рольовій грі» та «Поясніть мою відповідь», щоб переконатися, що відповіді фактично правильні та мають правильний тон (веселі, підбадьорливі).

Що робить Duolingo, якщо ШІ помиляється?

Технології ніколи не бувають досконалими, однією з причин, чому Duolingo так раді використовувати GPT-4 для цих функцій, є те, що це найточніша (і найшвидша) версія доступної технології.

Якщо студент помітив помилку у відповіді, згенерованій штучним інтелектом, він може повідомити про це, утримуючи неточне повідомлення — з’явиться меню, де ви зможете вибрати причину повідомлення.

У кожному сеансі «Поясни мою відповідь» також є можливість запропонувати 👍 або 👎 після того, як ви отримаєте пояснення.

Новий спосіб оптимізувати навчання

Duolingo витратили місяці на тестування цієї технології з командами та невеликими групами учнів, і вони вражені результатами.

Їх місія завжди полягала в тому, щоб надати найякіснішу освіту кожному на планеті, і ШІ допомагає їм це робити, це набагато швидше, ніж якби вони працювали самі.

Усі статті