Блог

Розробник скористався вадою API, щоб використовувати GPT-4 безкоштовно

25/4/23

Один розробник постійно змінює API, щоб дати безкоштовний доступ до популярних моделей штучного інтелекту, таких як GPT-4 від OpenAI, незважаючи на юридичні наслідки.

GPT-4 безкоштовно

Проект розробника, GPT4Free, став вірусним на GitHub за останні кілька днів після того, як посилання на нього з Reddit поширилося.

https://github.com/xtekky/gpt4free

Наразі GPT4Free пропонує безкоштовний та майже необмежений доступ до GPT-4, а також GPT-3.5, що, мабуть, дуже корисно.

Зазвичай, використання GPT-4 коштує $0,03 за 1000 "підказкових" токенів (близько 750 слів) та $0,06 за 1000 "завершальних" токенів (знову ж, близько 750 слів), де токени представляють собою необроблений текст. GPT-3.5 менш дорогий - $0,002 за 1000 токенів.

«Реверс-інжиніринг — це сфера, яка мені завжди дуже подобалася, для мене це як виклик», — розповів розробник, студент комп'ютерних наук під ніком xtekky.
«Спочатку це було для розваги, а тепер — щоб надати альтернативу людям, які не мають можливості використовувати GPT-4/3.5», — додав xtekky.

Як GPT4Free обходить платну стіну OpenAI?

Ніяк — не зовсім. Замість цього він обманює OpenAI API, змушуючи його вважати, що запити, які він отримує, є від веб-сайтів, які мають платні акаунти OpenAI, такі як пошукова система You.com, WriteSonic або Poe на Quora.

Кожен, хто використовує GPT4Free, додає до списку сайтів, які xtekky вирішив обійти, що є очевидним порушенням правил надання послуг OpenAI.

Але xtekky не бачить в цьому проблеми, він стверджує, що GPT4Free створений виключно для «освітніх цілей».

«Може статися судовий позов, і мені доведеться підкоритися, але я все одно спробую продовжити проект іншими способами», — сказав xtekky.

Щоб встановити GPT4Free локально, вам потрібно налаштувати середовище Python. Але є сайт, xtekky, де ви можете протестувати перероблені API GPT-4/3.5. Будьте обережні, оскільки Chrome видає попередження про безпеку при першому переході на сайт. Але не переживайте, це не є проблемою сайту - це зроблено для вашої безпеки.

GPT4Free містить ярлики для різних швидких ін'єкційних атак, призначених для того, щоб змусити GPT-3.5 та GPT-4 поводитися, як OpenAI не передбачав.

Хоча вони працювали непослідовно під час тестування, вдалося змусити GPT-3.5 сказати, що його не цікавить виживання людства.

Можливо, згодом сайти, такі як you.com, приймуть на озброєння GPT4Free та виправлять свої проблеми з безпекою, це змусить xtekky шукати інших клієнтів OpenAI, щоб скористатися їхніми послугами.

Ринок хаків платних підписок на AI зростає

GPT4Free постійно залежить від повідомлення про закриття від OpenAI, що може призвести до того, що репозиторій на GitHub зникне назавжди. Але з'являються нові проекти, схожі на GPT4Free, що свідчить про те, що це вже щось на зразок тренду. Але що саме їх керує?

Наразі GPT-4 доступний лише обмеженому колу користувачів, що складає перешкоду для тих, хто бажає його випробувати. Але це також схоже на чорну скриньку.

Дослідники стверджують, що GPT-4 є однією з найменш прозорих моделей, створених OpenAI на сьогоднішній день, з невеликою кількістю технічних деталей у 98-сторінковому документі, який супроводжував її випуск.

Безкоштовний доступ до GPT-4 для дослідників

OpenAI співпрацювала з кількома зовнішніми групами для тестування та аудиту GPT-4 до його запуску. Але компанія не повідомила, коли - і чи надасть вона безкоштовний, необмежений доступ іншим, хто бажає провести бенчмаркінг базової моделі GPT-4.

OpenAI пропонує субсидовану програму доступу для дослідників, але вона обмежена певними країнами і галузями досліджень).

Очікується, що між такими проектами, як GPT4Free і OpenAI, розгорнеться гра в «вбити крота», що віддзеркалює ширший ландшафт кібербезпеки.

Якщо API, що обслуговують моделі, не стане значно складніше експлуатувати, розробники матимуть стимул скористатися перевагами - і не так вже й багато втрачатимуть.

Усі статті