Блог

Новини від Мінцифри: Відкрито реєстрацію в ChatGPT з України

18/2/23

Нейромережа ChatGPT

ChatGPT — це програма, яка вміє розуміти людську мову і відповідати на неї. Вона навчена на тексту з інтернету, щоб генерувати текст, який здається написаним людиною. Мінцифра понад місяць веде переговори з OpenAI, щоб в Україні були доступні ChatGPT та інші продукти від дослідницької компанії.

ChatGPT доступний в Україні

З моменту самого запуску ChatGPT не був доступний в Україні. хто хотів ним користуватися, необхідно було орендувати номер телефону іншої країни і заходити через VPN, тепер це все не потрібно.

Команда Мінцифри сьогодні повідомила, що ухвалено позитивне рішення від дослідницької компанії OpenAI про відкриття доступу до ChatGPT з України.

«Нарешті нам вдалося виправити несправедливість. Україну вилучили зі списку країн, у яких заблоковано ChatGPT. Програма не працюватиме лише на тимчасово окупованих росією територіях», – повідомив Михайло Федоров.
Повідомлення з instagram.com/michael.fedorov
«Адже ChatGPT добре володіє українською, на відміну від росіян», - додав міністр.

Як зареєструватися в ChatGPT з України?

1. Перейдіть на сторінку ChatGPT в OpenAI, натисніть зареєструватися, введіть пошту та пароль: https://chat.openai.com

Скріншот вікна реєстрації в OpenAI

2. Після цього вам прийде лист на пошту, підтвердіть свою пошту та після повернення введіть ім'я та прізвище, підтвердіть телефон через SMS.

Скріншот вікна підтвердження номера телефону

3. Є можливість підтвердити свій телефон через мобільний зв'язок тачерез WhatsApp (є обмежений список країн, у яких є підтвердження через WA).

Скріншот вікна введення отриманої SMS
Скріншот повідомлення з кодом від OpenAI у WhatsApp

4. Після підтвердження SMS ви будете переадресовані на сторінку з коротким вступним навчанням.

Процес навчання ChatGPT від OpenAI — Процес досліджень
Процес навчання ChatGPT від OpenAI — Збір даних
Процес навчання ChatGPT від OpenAI — Зворотній зв'язок

5. Після натискання кнопки «Готово» ви потрапите головний екран ChatGPT, тепер ви можете користуватися ChatGPT на безкоштовному тарифі.

Скріншот інтерфейсу ChatGPT

6. У ChatGPT є платний тариф Plus, який має доступ до більшої бібліотеки даних, може відповідати на запитання швидше (краще англійською). Також, коли є велике навантаження на сервери OpenAI, на безкоштовному тарифі може бути обмеження в доступі, потрібно почекати в черзі.

Скріншот тарифів ChatGPT: безкоштовний та платний
Усі статті