Блог

ChatGPT допомогла створити вічний серіал у Twitch

3/2/23

Серіал, розміщений на Twitch-каналі під назвою WatchMeForever, використовує генеративний штучний інтелект для створення нескінченного потоку онлайн-контенту.

Сценарій серіалу пише ChatGPT

Нескінченне телешоу, повністю створене штучним інтелектом, стало вірусним на Twitch. Алгоритм ChatGPT подбав про сюжет тадіалоги, а програмне забезпечення DALL-E перетворює текст на картинку. У підсумку вийшов такий собі «Сайнфельд», популярний американський ситком 90-х років.

Проект запустила медіа-лабораторія Mismatch Media. Перші трансляції шоу під назвою «Нічого, назавжди» стартували ще 30 листопада 2022 року на  каналі watchmeforever. Відтоді він транслюється 24 години на добу. 

Однак Голлівуду ще рано хвилюватися. Як відзначають глядачі каналу, шоу виглядає швидше дивним, ніж веселим. Перше, що кидається в очі, це незручні ракурси, а також заплутаний монтаж сцен. Активні діалоги можуть чергуватися з довгими паузами або недоречно вставленими звуковими ефектами, такими як оплески чи сміх. Сюжету також не вистачає глибини, а якістю графіки похвалитися нема чим.

При цьому багатьом глядачам мінуси здаються досить смішними — багато хто приходить на трансляцію просто посміятися над героями та поспілкуватися. Однак є й ті, хто захоплюється перспективами штучного інтелекту.

AI створює нескінченні серії, які стали новою сенсацією Twitch

Коли ЗМІ написали про незвичайний проект, глядачі каналу відразу зросли до кількох тисяч осіб.

Нова ідея прижилася на платформі Twitch, на момент публікації серіал має приблизно 15 000 одночасних глядачів.

Хто стоврив цей серіал?

Група, яка створює серіал, описують себе як «вчені, підприємці, інженери, професіонали в галузі технологій тощо». Команда назвала Twitch-шоу «Nothing, Forever», а канал «watchmeforever».

Автори (Хартл та Брайан) підійшли до цієї ідеї чотири роки тому з ідеєю створити генеративне шоу, зосереджене навколо ідеї «нічого».

«Ми хотіли побачити, чи можливо створити нову форму медіа — генеративне шоу — з багатьма інструментами та методами, які починають розвиватися, наприклад машинне навчання. — сказав Хартл

На сторінці Twitch в описі стріму написано: «Нічого, назавжди — це шоу ні про що, яке відбувається вічно. Схоже на популярні ситкоми минулого, за винятком того, що вони ніколи не зупиняються». Опис каналу обіцяє працювати 365 днів на рік і надавати новий контент «щохвилини».

У планах на майбутнє створити кілька шоу під каналом та надавати різний контент. Хартл також сказав, що команда прагне інтегрувати інші інтерактивні елементи в шоу, щоб глядачі могли впливати на події.

«Більша частина нашого генеративного контенту надається через GPT-3 від OpenAI», — кажуть у Mismatch Media.

Усе, що ви бачите, чуєте чи переживаєте (за винятком художнього твору та сміху), завжди є абсолютно новим вмістом, створеним за допомогою машинного навчання та алгоритмів ШІ. Ми повинні пам’ятати, що його виробляє ChatGPT, та не намагається бути хорошим.

Nothing, Forever: Івонн оголошує присутнім у квартирі Ларрі, що вона нарешті підняла нові жалюзі. Ларрі запитує, чи вибрала вона для них «гарний колір», та вона відповідає йому, що вибрала помаранчевий. Вона каже, що це робить місце «світлим». Ларрі дорікає їй за те, що вона не може придумати кращого слова, але Фред стає на її захист, наполягаючи на тому, що «помаранчевий — це сучасний колір,», та в дивний прозорливий момент для GPT-3 каже «помаранчевий». це новий чорний». Вони коротко сперечаються про те, в який бік має бути ця фраза.

«Нічого, назавжди» було заборонено на Twitch

Оновлення (6 лютого): Серіал був заблокований на 14 днів у Twitch, після того, як один із персонажів зробив трансфобні коментарі.

У проекті Discord співробітники шоу звинуватили подію перемикання моделей ШІ, що призвело до «помилкової поведінки».

«Ми дослідили першопричину проблеми», — написав Tinylobsta, учасник, на Discord (канал більше не доступний).
«Сьогодні ввечері у нас стався збій під час використання моделі OpenAI GPT-3 Davinci, що призвело до нестабільної поведінки шоу (можливо, ви бачили порожні місця, що переміщуються).
«OpenAI має менш складну модель, Curie, яка була попередницею Davinci. Коли davinci почав давати збій, ми перейшли на Curie, щоб спробувати зберегти шоу без простоїв. Перехід на Curie спричинив генерацію невідповідного тексту.
«Ми використовуємо інструменти модерації контенту OpenAI, які раніше працювали для моделі Davinci, але не працювали з Curie. Ми змогли визначити причину нашої проблеми з моделлю Davinci і не будемо використовувати Curie як запасний варіант у майбутньому».

Інший учасник додав:

«Я хотів би додати, що ніщо з того, що було сказано, не відображає думки розробників (чи будь-кого іншого з команди персоналу)».

Творці шоу пояснили на Discord, що нечутливий матеріал був спричинений тимчасовим переходом від моделі OpenAI GPT-3 DaVinci до моделі Curie, яка, за їхніми словами, не має такого ж рівня модерації вмісту.

Усі статті