Блог

Компанія Adobe створює власний штучний інтелект Adobe Firefly

21/3/23

Adobe випускає штучний інтелект під назвою Firefly, який призначений для роботи з графікою.

«Firefly — це наступний крок на нашому шляху штучного інтелекту — об’єднання наших нових моделей «gentech» із десятиліттями інвестицій у зображення, типографіку, ілюстрації тощо для створення активів. Adobe зосереджений на впровадженні AI в набір програм і служб Adobe», — віце-президент Adobe із генеративного штучного інтелекту Александру Костін.

Що таке Adobe Firefly

Adobe Firefly була розроблена на основі сотень мільйонів фотографій, і незабаром вона зможе створювати контент у програмах Adobe, таких як Express, Photoshop, Illustrator і Adobe Experience Manager, за допомогою текстових підказок.

Зараз, коли запал навколо технологій зростає, Adobe поспішає підтримувати темп, надаючи можливість співавторам продавати твори мистецтва, які були створені за допомогою штучного інтелекту на своєму ринку контенту Adobe Stock.

Окрім того, що перша модель Adobe Firefly може створювати текст на зображеннях, вона також може «переносити» різні стилі на існуючі зображення.

За допомогою наданих користувачем описів, вона також може застосовувати стилі та текстури до написів і шрифтів.

Adobe Firefly для зображень та фотографії

Скільки часу ви зможете заощадити, якщо моментально додаватимете все, що маєте на увазі, до вашої композиції. Firefly відтепер готується до включення генерації зображень з урахуванням контексту, щоб ви могли легко експериментувати та вдосконалювати будь-яку концепцію. Це дуже зручно, чи не так?

Adobe Firefly для ілюстрацій та графічного дизайну

Уявіть, що ви можете створювати логотипи, вектори, пензлі та текстури всього з кількох слів або навіть ескізу! І все це вбудовано в Firefly. Навіть можна редагувати те, що ви створюєте, використовуючи інструменти, які вам вже знайомі та дуже подобаються.

Adobe Firefly для редагування відео

Редагування настрою відео за допомогою тексту у Firefly. Ви можете описати це текстом, і миттєво змінювати кольори та налаштування відповідно до них. Таким чином, ми зможемо змінювати настрій, атмосферу чи навіть погоду.

Adobe Firefly для створення контенту

Готуйтеся створювати унікальні плакати, банери, публікації в соціальних мережах та багато іншого з простою текстовою підказкою. Adobe Firefly допоможе вам з цим і більшим, наприклад, завантаження дошки настрою для створення абсолютно оригінального контенту, який можна налаштувати.

Adobe Firefly для створення 3D (у майбутньому)

Firefly буде виконувати чудову роботу з 3D, наприклад, перетворювати прості 3D-композиції на фотореалістичні зображення та швидко створювати нові стилі та варіації 3D-об'єктів. Це буде допомагати вам з легкістю створювати вражаючі 3D-зображення.

Авторське право

Adobe стверджує, що ілюстрація, створена за допомогою моделей Firefly, міститиме метадані, які вказуватимуть на те, що вона була частково - або повністю - створена за допомогою штучного інтелекту. Це є не тільки практичним, але і важливим з юридичної точки зору.

«З Firefly кожен, хто створює контент — незалежно від його досвіду чи таланту — зможе використовувати власні слова для створення контенту так, як він собі придумав», — сказав Костін.

На технічному рівні перша версія Firefly подібна до інших програм, які перетворюють текст на зображення, наприклад DALL-E 2 від OpenAI і Stable Diffusion від Runway. Adobe стверджує, що їх модель Firefly уникає етичних проблем, які виникають у їх конкурентів. Це складне завдання, але Adobe працює над цим з великою увагою.

Повідомляється, що модель Firefly навчається на вмісті Adobe Stock, безкоштовній медіа-бібліотеці компанії, а також на відкритому ліцензованому та загальнодоступному вмісті, термін дії авторського права на який минув.

Adobe зазначає, що в майбутньому користувачі зможуть навчати та налаштовувати моделі Firefly на власному вмісті, та спрямовувати їх на певні стилі та мови дизайну. Це відкриває нові можливості для всіх, хто цікавиться цими технологіями.

Adobe також говорить про винагороди для учасників Stock, яка дозволить їм "монетизувати свої таланти" та отримувати вигоду від будь-якого доходу, який генерує Firefly. Це чудова новина для всіх, хто створює вміст на Adobe Stock.

Але творці контенту, які не бажають навчати модель, можуть додати до своєї роботи тег облікових даних "не навчати". Adobe завжди поважатиме волю та рішення користувачів.

«Ми розуміємо, що є питання щодо впливу генеративного штучного інтелекту на здатність творців використовувати свої навички, підтримувати кредит і контроль над своєю роботою, а також питання щодо життєздатності створеного контенту в комерційних умовах», — сказав Костін.
«Ми розробляємо генеративний штучний інтелект, щоб допомогти творцям скористатися їхніми навичками та креативністю», — додав Костін.

Adobe Firefly вже є у бета-версії. Щоб скористатися ним, потрібно відвідати веб-сайт та заповнити форму.

Усі статті